Tre katter räddades ur rökfylld lägenhet

Kristianstad Artikeln publicerades

Tre katter räddades ur rökfylld lägenhet där det hade brunnit i köket.

Klockan 18 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten i Kristianstad till en brand i en lägenhet vid Hjalmar Söderbergs väg.

– De hade haft olja på spisen och det hade fattat eld och brunnit med kraftig rökutveckling i köket, säger Jörgen Elvstrand, räddningsledare.

De som bodde i lägenheten hade redan tagit sig ut när räddningstjänsten kom, men tre katter befann sig kvar i lägenheten.

– Vi gick in med rökdykare och sökte efter katterna och hittade dem vid liv och tog ut dem till ägarna, säger Jörgen Elvstrand.

Branden spred sig inte till andra lägenheter, men den kommer att behöva saneras. Lägenhetsinnehavarna fick därför bo på annat håll.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.