TV-året 2017: Kosläpp, lyckliga studenter och Johan Glans om succén

Nordöstra Skåne Artikeln publicerades

Brott, trafikolyckor och bränder. Att de mest tittade TV-klippen 2017 är av lokal nyhetskaraktär är inget överraskande för redaktionen. I år var det några bubblare som stack ut och blev väldigt sedda av Kristianstadsbladets läsare. Bland annat intervjun med Johan Glans inför hans utsålda föreställningar i Kristianstad, det årliga kosläppet i Önnestad, Prideparaden som tågade genom Kristianstad och hela sändningen från IFK Kristianstads spelarbankett efter att de kammat hem tredje SM-guldet i rad de mest uppmärksammade.

Här har vi sammanställt de mest uppmärksammade tv-klippen från året som gått.

1. Här dumpas byggavfall på återvinningsstationen

I februari filmade en läsare när två män systematiskt dumpade byggavfall på återvinningsstationen på Kärrvägen vid Långebro i Kristianstad, mitt på dagen. Sopproblematiken var påtaglig och Kristianstadsbladet publicerade flera artiklar och intervjuer med anledning av att det var problem på återvinningscentraler. Händelsen på Kärrvägen polisanmäldes.

2. Försvunnen kvinna hittad död

Den 1 november hittades den kvinna som i somras anmäldes försvunnen död. Kvarlevorna anträffades vid Näsby fält.

3. Rån mot Sparbanken i Kristianstad

I början av juni rånades Sparbanken Skåne i Kristianstad mitt på dagen, då en man gick in och tvingade till sig 150 000 kronor under vapenhot. Mannen greps senare i Malmö och dömdes till fyra års fängelse.

4. Här kör poliskortegen förbi Kristianstad

Ett 30-tal polisbilar, både civila och målade, passerade Kristianstad den 28 juli på väg till Hässleholms kyrka där en polis som omkom den 13 juni i en trafikolycka begravdes.

5. Se hela minglet från spelarbanketten

IFK Kristianstad tog sitt tredje raka SM-guld i slutet av maj. På kvällen firades guldet på en spelarbankett. Kristianstadsbladets reporter Robin Nilsson och fotograf Lasse Ottosson var på plats och spelarnas mingel direktsändes. När spelarna anlände och minglade på banketten direktsändes på kristianstadsbladet.se.

6. Olle Jönsson: "Ett behjärtansvärt syfte"

Fattigmanskonserten, en tradition som är över 80 år gammal, tog den 10 december ton för människor i vår närhet som är i behov av ekonomiskt stöd. Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson intervjuades av Kb innan konserten.

7. Här springer studenterna ut från Söderportgymnasiet

Den 16 juni sprang studenterna i Kristianstad ut från stadens gymnasieskolor. Vår reporter Malin Håkansson filmade några av klasserna på Söderportgymnasiet som sprang ut.

8. ”Uppenbarligen har ni fantastisk humor”

Johan Glans sålde ut Kristianstad Arena fyra gånger och över 16 000 personer såg showen i Kristianstad. Innan första föreställningen fick Kristianstadsbladet en pratstund med den hyllade Eslövsonen.

9. Prideparaden genom Kristianstad

För andra året anordnas Kristianstad Pride. Den 1 juli tågade prideparaden genom staden med flera tusen deltagare. Vår fotograf Lasse Ottosson och reporter Hilda Ärlemyr filmade delar av paraden.

10. Kosläpp i Önnestad

Kosläpp har blivit kult. I slutet av april kom omkring 4 000 personer till Önnestadsgymnasiet för att se när korna sprang ut i hagen för att möta sommaren.