Två sidor av hot på buss

Kristianstad Artikeln publicerades

Ett barn som inte hann av bussen var upprinnelsen till att en busschaufför hotades på sin rutt till Näsby under tisdagseftermiddagen.

En mamma med två barn skulle hoppa av vid en hållplats på Näsby vid 17-tiden på tisdagen. Mamman klev av tillsammans med det ena barnet som satt i en vagn men när hon skulle vända sig om efter sitt andra barn stängdes dörrarna och bussen åkte iväg.

Barnet hittades någon hållplats längre bort och en anhörig till familjen blev så upprörd att han körde ikapp bussen och skällde på busschauffören och det uppstod bråk.

Busschauffören hade dock troligen inte uppfattat situationen med det kvarlämnade barnet och blev förvånad över den arga mannen. Det har nu gjorts två polisanmälningar, en av den anhöriga och en av busschauffören.

– Det är ingen gripen och vi kommer inte att gripa någon under natten heller, säger Gunilla Lindqvist, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

– Det ska inte ha uppstått några skador på de vuxna männen men på grund av det lilla barnet vill vi utreda det här, säger hon.

Vilket eller vilka brott någon av männen eventuellt gjort sig skyldig till är på tisdagen oklart.

– Vi har hört männen och de har gjort varsin anmälan, vi kommer att fortsätta utredningen under onsdagen.