Ulrika Geeraedts blir ny utvecklingsdirektör i regionen

Kristianstad Artikeln publicerades
Ulrika Geeraedts.
Foto:Region Skåne
Ulrika Geeraedts.

Region Skåne får en ny utvecklingsdirektör i september. Då börjar Ulrika Geeraedts, som i dag är utvecklingsdirektör i Region Jönköping.

Hon är från Lund, har jobbat i ett flertal länder och varit verksam inom offentlig och privat verksamhet, hela tiden med fokus på utvecklingsfrågor.

- Skånes utveckling är starkt kopplad till övriga världen och för att lyckas som utvecklingsdirektör i Region Skåne måste man kunna lyssna in på förändringarna i vår omvärld och driva resultat utifrån påverkan på Skåne och hela vår verksamhet. Med en internationell bakgrund, ett starkt ledarskap och förståelse för företagarens vardag, har Ulrika rätt profil för jobbet, säger regiondirektören Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

– Som utvecklingsdirektör leder man ofta utvecklingen genom andra organisationer, genom att skapa broar med näringslivets aktörer och bidra till att de får rätt förutsättningar att utveckla sina verksamheter vidare. Jag ser mycket fram emot att driva detta arbete i Skåne som har en speciell plats i mitt hjärta, säger Ulrika Geeraedts.

Nuvarande utvecklingsdirektör Mikael Stamming ändrar tjänst och går i pension nästa sommar.