"Vill inte att den musiken ska dö ut"

Östra Ljungby Artikeln publicerades
Den tidigare lantbrukaren Carl-Bertil Gullberg satsar på musiken han inte vill ska dö ut. På onsdag spelar The Cadillac Band.
Foto:Annelie Worgard
Den tidigare lantbrukaren Carl-Bertil Gullberg satsar på musiken han inte vill ska dö ut. På onsdag spelar The Cadillac Band.

Jordgubbar och färskpotatis har fått lämna plats åt gitarrer och klassisk rock´n roll på den gamla logen ute bland sädesfälten i Östra Ljungby. Varför? "Därför att jag tycker det är så himla roligt", säger Carl-Bertil Gullberg.

Logen på Rusthållargården i Östra Ljungby används inte längre till grönsakslagring utan förvandlas på somrarna till konsertlokal för klassisk rock'n roll och dansmusik.

I sommar kommer för tredje och sista året The Cadillac Band, och i augusti återvänder Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Finns alla tillstånden på plats, så blir det även dansbana när Olle kommer, säger Carl-Bertil Gullberg, även kallad Calle.

Med ett genuint livslångt musikintresse tycker han att mycket av den musiken som han och hans jämnåriga har växt upp med får på tok för lite utrymme i till exempel radions P4.

– Det är för lite blandning i radion i dag, säger Calle, men jag vet att det finns en stor efterfrågan på 50- och 60-talets musik och på de svenska visorna. Jag vill inte att den musiken ska dö ut och jag har platsen, jag jobbar inte längre aktivt som jordbrukare och musiken är min stora hobby så därför vill jag erbjuda detta och dela glädjen med fler.

Det är mycket jobb med allt, men han ser fram emot det lika mycket varje år då det ger mycket tillbaka att träffa så många glada människor.

– På samma gång är det roligt att det händer lite aktiviteter här i byn, fortsätter han, om landsbygden ska leva så måste det tas lite initiativ. Nästa sommar är inte planerad ännu. Jag är öppen för bra idéer, ler Calle.

Läs vår intervju med The Cadillac Band inför spelningen på Calles loge.

Fakta

Calles loge

Plats: Östra Ljungbyvägen 203.

Evenemang: The Cadillac Band nu på onsdag, 19 juli, och Olle Jönsson 11 augusti.

Visa mer...

Fakta

Lokalkorrespondenterna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.

Visa mer...