Kultur o Nöje

”Blir kär i kärlek när jag lyssnar på den”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Veckans gäst-dj är poeten och performancekonstnären Hamza Hirsi.
Veckans gäst-dj är poeten och performancekonstnären Hamza Hirsi.

Veckans gäst-dj är poeten och performancekonstnären Hamza Hirsi. Han uppträder på ABK:s kulturdag den 26 augusti och under Kristianstad Bokfestival håller han i ett poesievenemang. Då släpps också hans bok: ”Pennan och jag”.

1. ”Open up” - Taste Good

Kristianstadsbandet som smakar bra men luktar illa, helt klart favoritbandet i Sverige.

2. ”African Queen” - 2face Idibia

Min favoritlåt någonsin, blir kär i kärlek när jag lyssnar på den.

3. ”Electric relaxation” - A tribe called quest

T U N G hiphop. Medicin för hjärnan, hjärtat och själen. Luta dig tillbaka och njut av ett instrumental som självaste Kanye beskriver som ett mästerverk.

4. ”If I were a boy” - Beyoncé

Den enda låt som jag fällt en tår till. Dessutom är det Beyoncé, need I say more?

5. ”Summer friends” - Chance the rapper

Låten man alltid sätter på efter duschen när man smörjer sig med hudkräm. Extremt svårt att inte gunga med, speciellt med en röst som Chance har.

6. ”The art of peer pressure” - Kendrick Lamar

Kendricks storytelling är en konst. Jag hörde denna låten för första gången i en bil med tre vänner och kände igen mig själv något så enormt.

7. ”Drink more” - Mick Jenkins

En låt med ett spektakulärt rimschema som även innehåller en catchy refräng. Medvetenheten hos Mick är svår att motstå när han refererar vatten till ärlighet, sanning och kärlek.

8. ”A womans worth” - Alicia Keys

Det är väldigt underligt vad en låt kan få en att känna. Sättet värdet hos en kvinna lyfts på är en av anledningarna till att jag i dag har den syn på människor som jag har. Tack, Alicia.

9. ”Jag drar” - Timbuktu

Det går i n t e att ha huvudet stilla med musiken i ”Jag drar”. Timbuktu pratar om att lämna det trista vardagslivet för att jaga någonting större. Igenkänningsfaktor på 100.

10. ”Master blaster” - Stevie Wonder

Har ni någonsin hört en låt som funkar till allt? Från matlagning till förfest till efterfest är denna tidlösa klassiker ett måste i spellistan, oavsett tillställning.