Kultur o Nöje

Efter Hellströms singel: ep i april

Musik Artikeln publicerades
Håkan Hellström.
Foto:MAJA SUSLIN / TT
Håkan Hellström.

Efter nedräkningen – nu är Håkan Hellström nya singel här. Och snart väntar både ep och album.

"Din tid kommer" släpptes vid midnatt natten till lördag, samma dag som artisten fyller 42 år. Och recensenterna var inte sena att tycka till om låten, med textrader som "Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel, din tid kommer".

"Imponerande och förväntat", skriver Markus Larsson i Aftonbladet, "En present som visar på hur han ännu en gång åstadkommer förändring och framåtrörelse med sin musik", skriver Johan Lindqvist i Göteborgs-Posten, "'Din tid kommer'" är ett stort och mäktigt anthem för de stora arenorna. Grattis Ullevi", skriver Expressens Anders Nunstedt.

Album i augusti

Nu meddelar skivbolaget Warner Music att singeln är den första av fyra på ep:n "1974", som släpps den 29 april. Släppet firas med två utsålda spelningar på Gramercy Theatre i New York, och därefter är det dags för de två utsålda spelningarna på Ullevi i Hellströms hemstad Göteborg i juni.

I augusti släpps sedan fullängdsalbumet, som producenten Björn Olsson i en intervju med bloggen Hisingenftw tidigare beskrivit så här:

– Det blir mindre indie och mer Abba. Det är soundmässigt ett snäpp upp nu, det märks att det är mer allvarligt nu med de stora konserterna och så, allt låter mer uppstyrt.