Kultur o Nöje

Storbandjazz med inflyttad sångerska

Vittsjö. Artikeln publicerades
Marlene Langborg
Foto:Pressbild
Marlene Langborg

Den sista konserten för i år på Stickspåret i Vittsjö närmar sig. För avslutningen står Kristianstads Storband med sångerskan Malene Langborg .

Solisten Malene Langborg flyttade från Danmark till en gammal bondgård i skogarna utanför Vittsjö för drygt ett år sedan. På lördag står hon på scen i gamla godsmagasinet tillsammans med Kristianstads Storband.

Malene Langborg, som växte upp i en Köpenhamnsförort, är jazz- och vissångerska som redan tidigt fick höra jazztoner i hemmiljön. Som vuxen har hon gjort många spelningar på anrika hotell och jazzfestivaler i Danmark och sjungit med storband.

På repertoaren finns bland annat ”Blue moon”, ”Our love is here to stay” och ”The lady is a tramp”. Några Monica Z-melodier blir det också på Stickspåret på lördag.

    – Akustiken i godsmagasinet är som skapat för dessa starka och vackra klanger. Jag känner mig hemma på Stickspåret och i jazzen, och gör inte publiken det innan, kommer de gå hem med en stor upplevelse. Storbandsmusik är energi, säger Malene Langborg i ett pressmeddelande. (Kb)