Apple stänger ned Itunes

Nöje (TT) Artikeln publicerades
Craig Federighi, Apples vice vd för mjukvaruutveckling, talade vid Apple Worldwide Developers Conference i San Jose även 2018. Arkivbild.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Craig Federighi, Apples vice vd för mjukvaruutveckling, talade vid Apple Worldwide Developers Conference i San Jose även 2018. Arkivbild.

Teknikjätten Apple kommer att stänga mediespelaren Itunes och i stället fokusera på de tre tjänsterna Apple Music, Apple Tv och Apple Podcasts.

Det meddelade företagets vice vd för mjukvaruutveckling, Craig Federighi, under Apples utvecklarkonferens i San Jose i Kalifornien på måndagen.

Enligt Pitchfork kommer utfasningen av Itunes att kulminera i september, när Apple presenterar nya versioner av bolagets operativsystem för datorer och telefoner, tillsammans med en ny Iphone. Förändringen innebär att man inte längre kommer att få frågan om man vill synka sin Iphone varje gång den kopplas till en Appledator.

Det avslöjades inte om nedstängningen av Itunes även gäller Itunes Store, en försäljningstjänst från Apple som levererar digital musik. Itunes introducerades 2001 och går även att använda med Windows. Tjänsten har länge varit världens största webbutik för musik.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.