Blandar blues och akryl

Kultur Artikeln publicerades

Om man skulle måla hur musik låter, hur skulle det se ut? Kanske som i Jonas Lundhs målningar där stillsamma, utdragna figurer blandas med intensiva, dova färgtoner.

Just nu visas hans målningar i frukostmatsalen på Quality Hotel Grand och housekeeping manager Rebecca Salomonsson är glad över att kunna presentera verken.

– Det är jätteroligt, jag har sett fram emot den här utställningen ända sedan jag först såg Jonas verk. Jag tycker att de påminner om upplevelser som jag själv har haft av att sitta på en jazzklubb och lyssna på musik, säger hon.

Jonas Lundh som också har gjort årets jazzfestivalaffisch spelar själv i ett band, States of Art, som kommer att framträda på jazzfestivalen. För honom är musiken en inspriationskälla till måleriet.

– När jag ska måla stänger jag dörren om mig och lyssnar på instrumental jazz, kanske Esbjörn Svensson eller John Scofield. Även om musiken och måleriet är två olika världar behandlar jag dem på samma sätt och lämnar stort utrymme för improvisation. Både musiken och måleriet kommer inifrån mig.

Rebecca Salomonsson har märkt att det är många av gästerna som uppskattar målningarna.

– Många har kommit fram för att berätta att de tycker om dem. Jag tror att det är för att målningarna har intensiva färger men samtidigt är harmoniska, säger hon.

Utställningen på Quality Hotel Grand är öppen för allmänheten varje dag mellan 14 och 18 och pågår månaden ut.