Annons
När Kristianstadsbladet fyllde 150 år instiftades Kultur- och Nöjespriset. Första året gick det till författaren Gellert Tamas, och därefter har en rad stora kulturmakare fått det. Senast: Lasse Stefanz! Nu presenterar vi årets tre nominerade!
Kultur- och Nöjespriset • Publicerad 6 oktober 2018
Två grundpelare i Lasse Stefanz tar emot Kultur- och Nöjespriset på förra årets Kulturgala.
Två grundpelare i Lasse Stefanz tar emot Kultur- och Nöjespriset på förra årets Kulturgala.Foto: Tommy Svensson

Juryn har haft flera överläggningar, men till slut bestämde den sig för att lyfta fram följande trio, var och en stor och betydelsefull inom sitt fält: Pontus Persson, Eva Ström och Föreningen Gamla Christianstad.

Priset delas ut på Kulturgalan på Kulturkvarteret på fredag, 12 oktober.

Annons

Pontus Persson är 22 år och är musiker, producent, låtskrivare. Hans senaste år har varit makalöst, med flera framgångar och samarbeten.

Eva Ström är 70 år, författare, skribent och översättare. Efter ungefär 40 års litterär verksamhet utkom hon nyligen med sin senaste roman, den uppmärksammade ”Rakkniven”.

Föreningen Gamla Christianstad bildades 1947 och har idag runt 800 medlemmar. De arbetar för stadens historia, men är också engagerade i den pågående stadsutvecklingen.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons