Annons

Här kan du lyssna på "gubbslem"-debatten

Journalist-Sveriges största händelser den senaste tiden var "gubbslem"-bråket på Grävseminariet i Göteborg mellan bland andra Janne Josefsson och Maria Sveland. Nu kan du lyssna på samtalet och bilda dig en egen uppfattning.
Kultur • Publicerad 19 mars 2013
Janne Josefsson och Maria Sveland.
Janne Josefsson och Maria Sveland.Foto: 
Inga-Lill Bengtsson.
Inga-Lill Bengtsson.Foto: 

Diskussioner gick höga på olika internetforum och bloggar. På mikrobloggen twitter var tongångarna hårda. I stort sett alla verkade ha en åsikt.

Sedan skrev Robert Aschberg, en av deltagarna i debatten, en krönika i Aftonbladet om händelsen.

Annons

"Det fanns gott om grävande journalister på plats. Många mycket duktiga. En del andra bara pretentiösa. Men trots att debatten i efterhand kallats 'Årets mediehändelse' föll det ingen in att filma eller banda den med mobilen.

Visst fan, jag glömde, det går ju inte att göra samtidigt som man twittrar."

Men det fanns faktiskt en av de grävande journalisterna på plats som förevigade debatten – Kristianstadsbladets Inga-Lill Bengtsson.

– Jag tog för givet att det var många som hade filmat eller bandat debatten. Alla satt ju med sina telefoner uppe, säger Inga-Lill Bengtsson.

Robert Aschberg uppskattar att debatten finns bandad och blir glatt överraskad när han får veta att Kristianstadsbladet har ljudupptagningen.

– Här är alla de tunga medierna på plats och så är det en reporter på Kristianstadsbladet som bandat den, säger han.

Här kan du lyssna på debatten:

Filen som MP3

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons