Annons

Konstens nya arenor

Myllret på Grand, lugnet på Arenan. Båda vill samma sak. Göra Kristianstad till en mer levande konststad under påskhelgen.
Kultur • Publicerad 21 april 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
1. Filippa Börjesson framför sitt fotobidrag på Arenan. 2. Anders Stone monterar ner en tv på Grand för att få plats med sina målningar. 3. Christer Olofssons målningar i Grands matsal. 4. Ninnie Forsgrens figurer ingår i Grands påskutställning. 5. Golvet putsas framför Kimme Perssons (till vänster) och Dan Skölds fotografier på Arenan.
1. Filippa Börjesson framför sitt fotobidrag på Arenan. 2. Anders Stone monterar ner en tv på Grand för att få plats med sina målningar. 3. Christer Olofssons målningar i Grands matsal. 4. Ninnie Forsgrens figurer ingår i Grands påskutställning. 5. Golvet putsas framför Kimme Perssons (till vänster) och Dan Skölds fotografier på Arenan.Foto: 
Foto: 

På Grand Hotel går en kvinna förbi i korridoren med en kartong för utegrillen. Inuti, ett konstverk. På uteplatsen har Jasmine Cederqvist placerat två flygstolar med texten; ”Wherever you go, you are there”.

I en av hotellets lokaler hängs det upp yviga lampor i alla dessa färger – en av dem heter ”Krulltott” – och Pia Colan säger att hon vill sprida glädje. En trappa ner, intill dansgolvet, visar Malin Magnolia Karlsson sju fotograferade självporträtt. Hennes motto lyder, ”Vill du så kan du så får du”.

Annons

Hotellchef Kenneth Hoffström tycker att årets bredd är bra, bättre än tidigare, med både textil, glas och hantverk. De första åren dominerade måleriet.

På Arenan har nio fotografer satt upp varsin jättebild och kontrasterna är stora, från Fredrik Persson avslappnade och positiva myller i en operationssal till Filippa Börjessons stajlade studie av en äldre släkting, som en protest mot att mode- och medievärlden präglas av unga smala vackra, från Patrik Olofssons fågelfamilj till Johan Lindvalls sepiafärgade motiv med ett handskrivet brev ovanpå en kvinnokropp. ”Love letter.”

Mikael Hallqvist
Sune Johannesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons