Annons

Kristianstadsduo bakom pjäs om Gustav Vasa

Kalmarteatern Byteatern har beställt en nyskriven pjäs om Gustav Vasa, av Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn, båda med rötter i Kristianstadstrakten.
Teater • Publicerad 14 november 2019
Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn har en ny pjäs på gång.
Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn har en ny pjäs på gång.Foto: Mattias Ahlm

Efter att ha skrivit uppmärksammade pjäser om SJ, mediekoncernen Stampen och glasrikets entreprenör Torsten Jansson tar sig dramatikern Gertrud Larsson nu an Gustav Vasa.

Nästa år är det 500 år sedan Gustav Vasa landsteg i Kalmar vilket Byteatern i Kalmar uppmärksammar genom att låta Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn skriva om den svenske kungen.

Annons

"Kalasa med Vasa" heter föreställningen som får urpremiär 25 september 2020 på Byteatern och därefter åker på turné i sydöstra Sverige. Pjäsen handlar om en storslagen jubileumsfest där Vasa vill visa att han är den bäste härskaren Sverige någonsin haft, berättar Gertrud Larsson i ett pressmeddelande.

"In i det sista slåss han mot både inre och yttre demoner, som hotar hans uppblåsta och delvis förljugna självbild som Sveriges landsfader" säger hon.

Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn har genom åren gjort flera olika samarbeten, som julkalender, pjäser och humorserien Utkantssverige, som i omgångar sänds som en del av Godmorgon, världen! i radions P1. (TT/KB)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons