Annons

Kroppsaktivist ger ut handbok för föräldrar

Litteratur (TT) • Publicerad 20 januari 2020
Karin "Kajjan" Andersson. Pressbild.
Karin "Kajjan" Andersson. Pressbild.Foto: Gabriel Liljevall//TT

Journalisten och debattören Kajjan Andersson har skrivit en handbok i kroppsaktivism. Den heter "Livsviktigt " och riktar sig till föräldrar och andra vuxna som vill få barn att respektera och acceptera sina kroppar.

"Jag vill så tydligt som möjligt ge läsaren redskapen som behövs för att prata med sina barn om kropp, hälsa och utseende", säger Andersson enligt ett pressmeddelande från förlaget.

Annons

Kajjan Andersson har gjort sig ett namn genom sitt opinionsarbete mot snäva skönhetsnormer, bland annat via Instagram. I debutboken säger hon sig använda sina egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende från uppväxten.

"Det är aldrig för sent att få en sund relation till sin kropp. Däremot är det hög tid att vi slutar föra över ätstörda beteenden och vikthets på våra barn", säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons