Annons

Lilly K är en modern Emil i Lönneberga

Förskoleflickan Lilly K är extrovert och omnipotent. Där Lilly är händer det grejer! Det är bara ett problem, alla vuxna blir arga så fort Lilly gör något roligt.
Bokrecension • Publicerad 20 januari 2020
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Ellen Karlsson skriver om förskoleflickan Lilly K som är en företagsam liten dam.
Ellen Karlsson skriver om förskoleflickan Lilly K som är en företagsam liten dam.Foto: José Figueroa

Lilly K snart 6 år

Text: Ellen Karlsson

Bild: Monika Forsberg

Förlag: Natur & Kultur

Genre: Bilderbok

Detta är den tredje delen i Ellen Karlssons serie om barnen på förskolan Havet. Lilly är en företagsam liten dam och som gör en massa saker. Man kan omöjligt berätta allt, så boken börjar med söndagen 16:e april. Lilly K. är lite av en modern flickvariant av Emil i Lönneberga. Hon gör saker och gör det rejält och då blir ju det dumma också rejält dumt. Fast det inte var meningen från början. Saker bara blir.

Boken följer Lilly dag för dag i en vecka. Det är en ganska omfattande berättelse. Att kalla den för bilderbok är kanske missvisande. Den är mer som en kapitelbok med många illustrationer. Bilderna är mångfärgade i en endimensionell stil som följer textens berättande.

Måndagen börjar lite grinigt. Lilly vill sova, pappa dukar gemensam frukost, fast Lilly kommer att äta vid TV:n och mamma inte alls. Det verkar vara något som skaver i den här familjen. Ingen verkar riktigt lyssna på den andra. Tur att Lilly inte är rädd för någonting, inte ens hundar, eller är hon kanske rädd ändå för någonting?

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons