Nominerad: Kristina Ohlsson

Priser Artikeln publicerades
Kristina Ohlsson, från Kristianstad, bosatt i Stockholm.
Foto:JESSICA GOW / TT
Kristina Ohlsson, från Kristianstad, bosatt i Stockholm.

Deckarfestivalen Crimetime Gotland har nominerat flera författare till sina priser i sommar. En av dem som är med på listan är Kristianstadsförfattaren Kristina Ohlsson.

Deckarfestivalen Crimetime Gotland har nominerat fem författare till festivalens pris för årets bästa deckardebutant: Åsa Avdic för "Isola", Lina Bengtsdotter för "Annabelle", Tobias Olsson för "Av samma blod", Marie Bengts för "En sax i hjärtat" och Anna Bågstam Ryltenius för "Stockholm Psycho". De har alla chans att få prissumman på 10|000 kronor och en statyett.

Den som får priset för årets barndeckare får i stället 10|000 kronor att skänka vidare till valfritt läsfrämjande ändamål. De nominerade är: Kristina Ohlsson, Martin Widmark och Christina Alvner, Ingelin Angerborn, Mats Strandberg och Sofia Falkenhem samt Katarina Genar och Alexander Jansson.

Crimetime Specsavers Award delas i år ut i ytterligare tre kategorier: ett hederspris, ett internationellt Nordic noir-pris samt priset som årets deckarförfattare som helt styrs av läsarnas röster och egna nomineringar. Pristagarna i de tre sista kategorierna får en statyett. (TT)