Annons

Rakt och ärligt

För sin självbiografiska debutroman ”Gul utanpå” har Patrik Lundberg fått stor uppmärksamhet. Malin Backlund tycker det är välförtjänt.
Kultur • Publicerad 5 februari 2013
Patrik Lundberg.
Patrik Lundberg.Foto: 

Patrik Lundberg adopterades till Sverige från Korea när han var nio månader gammal, när han är tjugofyra år reser han tillbaka dit. Det är intressant att få följa Patrik och vara med på hans lektioner på universitetet, uppleva kulturkrockarna och till sist få möta hans biologiska familj. Likaså att få ta del av hans tillbakablickar på uppväxten i Sölvesborg där han blev kallad kinesjävel, men samtidigt levde Svenssonliv.

Hans berättelse är medryckande och jag som läsare får en inblick i hur det kan vara att växa upp som utlandsadopterad i Sverige. Utanförskapet och identitetssökandet, rakt och ärligt skildrat.

Sune Johannesson
Malin Backlund
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons