Annons

Rapstjärna gripen i Stockholm

Musik (TT) • Publicerad 3 juli 2019
Asap Rocky. Arkivbild.
Asap Rocky. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Den amerikanska rapparen Asap Rocky är gripen och anhållen efter ett bråk i centrala Stockholm i helgen, vilket åklagarmyndigheten först bekräftade för Aftonbladet. Han misstänks för grov misshandel.

Totalt har fyra personer anhållits i ärendet.

Annons

-Tre personer är anhållna misstänkta för grov misshandel, och bland dessa finns den här personen. Ytterligare en är anhållen misstänkt för misshandel, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten.

Världsstjärnan greps i natt efter en spelning på hiphopfestivalen Smash, men själva bråket inträffade på söndagen. Delar av bråket finns filmat i ett klipp som bland annat publicerats av den amerikanska nöjessajten TMZ. På sitt Instagramkonto har Asap Rocky även själv publicerat videor som han menar visar på upprinnelsen till händelsen.

Asap Rocky har en rad spelningar inbokade i Europa framöver, närmast är London och festivalen Wireless i helgen.

Asap Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, släppte sitt kritikerrosade debutalbum "Live love Asap" 2013. Senaste skivan kom i fjol.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons