Carolin Dahlman: FUCK SHARIA

Ledare Artikeln publicerades

Två män kysstes öppet en dag i Orlando. Kanske sken solen. Sannolikt var de lyckliga.

Många tror att det var därför den 29-årige Omar Mateen dödade minst 50 helt oskyldiga människor vars enda brott var att de tände på män av samma kön. Det får man nämligen inte enligt de religiösa fanatikerna som Mateen anslutit sig till. Homosexualitet är absolut inte tillåtet enligt sharia. Frivillig kärlek kan bestraffas med döden.

Nu behöver vi fräsa och stå på frihetens sida.

I vår liberala demokrati där vi har åsiktsfrihet, religionsfrihet och yttrandefrihet tenderar vi för ofta att tolerant nicka åt andra tankar. ”Jaha, du tycker så. Intressant.” Men inför sharia måste vi ta fram de hårdaste handskarna och sluta vara så förstående. De förtjänar inte vår tolerans eller vår kärleksfulla inställning med huvuden på sned och anteckningsblock som vore vi på kurs i mångkultur. Nej, Fuck sharia! Dessa tankar har ingen plats och det hoppas jag att vi kan enas om.

Ingen bör vara förbjuden att tänka och tro, men nog kan vi andra, med liberala värderingar, säga emot högre. Vi kan göra vårt bästa för att skydda dem som sharia vill bestraffa.

De som följer sharia skiter i demokrati och vad vi andra kommer fram till i omröstningar – för Gud bestämmer. 350 verser i Koranen och Muhammeds sunna berättar att det finns vissa plikter i livet, saker man får göra och inte göra. Gud står ovanför med pekpinnen – och yxan.

Sharia säger att man bara får äta kött från djur som slaktats levande. Man får inte dricka alkohol, inte ens minsta glas bubbel efter jobbet på fredagarna. Kvinnor får inte umgås med män utanför sin egen familj. Otrohet är förbjudet (för kvinnor), liksom att lämna islam.

Kvinnor ska täcka sig med skynken och slöjor och de får inte gifta sig med icke-muslimer. Män ska bära långt skägg. 1996 förbjöd talibanerna i Afghanistan kvinnor från att gå utanför dörren. Musik fick inte spridas i offentliga kanaler. Amerikanska frisyrer förbjöds.

Lagarna tillämpas lite olika, ja det är väl upp till de enskilda makthavarna att bestämma lite som de behagar. Fatwor delas ut lite hit och dit. Halal eller haram, det svajar.

I Iran, Pakistan och Saudiarabien är sharia officiell lag. Den finns i Somalia och Sudan. Boko Haram försöker införa sharia i Nigeria och talibanerna försöker få Afghanistan att omfamna dem. Alla jobbar lite på sitt eget sätt.

IS dödar i religionens namn men faktum är att det bakom många islamisters tuffa jätteskägg ofta finns halvkriminella eller förvirrade unga män som vill ha makt, brudar eller pengar – och som mest använder sig av sharialagarna för att nå sina själviska mål.

Men oavsett om de precis tagit nybörjarkursen i islamism blir sharias regler viktiga då de åberopas. För vare sig någon mördar homosexuella eller bara hatar dem – och om det görs för att någons tro är glödhet eller bara pissljummen – är det ju knappast något att se på med ett ”aha, du tycker så. Intressant."

”Allahu akbar!” hojtar de, självmordsbombarna och mördarna. ”Gud är stor!” Men den som drar upp ett gevär och mejar ner folk som är ute och dansar en lördagskväll är pytteliten – och lika mini är hens Gud.

Vi behöver nu ställa oss på de svagas sida och säga ”FUCK SHARIA”.

Läs även:

Det är inte mina händer som är smutsiga

Tjejer ska kunna gå i bikini

Är Gud en mördare?

Carolins videokommentar