Sponsrat innehåll

ANNONS Länsförsäkringar

I mina skor – det handlar om kamratskap, hälsa och fotbollsdojor

Foto:Sven Persson

”I mina skor” är projektet där vuxna fick lära sig av barn. Och barnen fick vad de önskade mest. Det här är en historia om gemenskap över alla gränser.

Den här texten är producerad av Länsförsäkringar. Den är inte skriven av Kristianstadsbladets journalister.

Glädje, motion och hälsa var i fokus när Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tillsammans med Kristianstad FC:s pojklag, födda 2007, gjorde ett projekt om gemenskap och sammanhållning utan gränser, bortanför grupperingar och utanförskap

– Vi har tagit lärdom av tidigare projekt och ville jobba med barn kring de här frågorna. Det finns områden där sammanhållning och kamratskap inte är ett bekymmer, där barn leker och samlas runt ett intresse, konstaterar Reneé Carlsson, Hållbarhet och kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

I fotbollslaget spelar över fyrtio pojkar med helt olika bakgrund tillsammans.

– Barnen har löst alla problem som brukar uppstå när människor från olika grupper möts. Här har de alla samma mål – de vill bli bäst på fotboll. Bekymret visade sig vara något helt annat:

– Vissa av pojkarna hade svårt att köpa skor. Det var för dyrt. Många fick ärva skor som inte satt så bra.

Då utvidgades projektet till att omfatta skor och vid fyra tillfällen har barnen fått rita bilder kring temat ”I mina skor”. De har skrivit fantasifulla berättelser, intervjuat varandra om skor, men också fått fundera och skriva ner svar på frågor som handlar om vad de äter till frukost, hur mycket de rör på sig på fritiden och om skolan. Det har verkligen bjudits på många skratt och killarna har gått in för uppgiften till 100 %. En del av berättelserna och teckningarna har blivit en almanacka.

Som tack för att ha deltagit i projektet får alla pojkarna i laget ett bidrag av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad så att de kan köpa sig ett par bra fotbollsskor.

– Barnen tyckte det var jättekul att medverka och vi har lärt oss så mycket av dem. De har knäckt koden till samhörighet utan gränser. Där de stora beslutsfattarna klurar kring integration… ja, det har barnen redan löst.

Bra att veta

Almanackan

med pojkarnas fina teckningar och berättelser går att beställa genom KFC Kristianstad Fotbollsklubb. Almanackan är utformad så att den kan leva längre än ett år. Den kostar 100 kr som oavkortat går till klubbens barn- och ungdomsverksamhet.

Visa mer...