New Articles

De flesta frågar om relationer

New Articles Artikeln publicerades

Pernilla Gardeberg arbetar som andlig rådgivare. Hon är inte ett andemedium och förmedlar inte budskap från avlidna anhöriga eller liknande, i stället vill hon lägga fokus på medvetandet och hur insikter kan öppna nya möjligheter att förändra sitt liv. Hon använder sig av tarotkort när hon vägleder sina klienter.

Hon vill besvara människors frågor, konkreta frågor och puffa för att söka en djupare mening med sitt liv.

– Många mår väldigt dåligt, trots att man har det bra materiellt så finns det en tomhet inom många människor. Man väljer kanske att fylla den tomheten med karriären, shopping eller missbruk.

Att bära på denna tomhet väcker smärta och ångest men Pernilla Gardeberg tycker att det inte alltid behöver vara fel med sådana känslor, det är normalt och mänskligt att må dåligt vissa dagar. Man behöver inte vara fullkomlig. Den senaste bilmodellen, de coolaste kläderna eller de dyraste designermöblerna i ett perfekt hem ger ingen varaktig lycka.

Hennes filosofi är att man måste våga ta plats på det inre planet och framför allt: våga vara som man är.De vanligaste frågorna Pernilla får handlar om kärlek och relationer. Men det är viktiga frågor för många människor, menar Pernilla. Det är inte alltid kärleksrelationer, utan relationer till chefer, arbetskamrater, vänner.

Det är mest kvinnor som kommer till Pernilla men även män. Ofta män i ledande positioner eller egna företagare.

Varför?

– Jag tror att de människor som väljer att kontakta mig ofta är vana att ta i saker på ett annorlunda sätt, att angripa problem från olika håll.

Hur går en vägledning till?

– Hos mig finns det inga svarta sammetsdukar och new agemusik i bakgrunden. Jag vet inget om kunden i förväg, bara ett förnamn och ett telefonnummer. Jag börjar med en stor översiktlig läggning där jag tar upp livsuppgifter, länkat till vad varje människa har för mening med sitt liv och hur den skulle kunna uttryckas. Då kommer det ofta upp sånt man burit på eller försökt förtränga. Det ska man ta på allvar, för det ger viktiga upplysningar.

Efter detta moment ställer man sina frågor till Pernilla. Allt spelas in på band. Det är a och o menar hon.

– Man får ett stort flöde av information vid en läggning och det är omöjligt för klienten att komma ihåg allt.

Får du meddelanden från döda människor?

– Det kan hända att det dyker upp något men inte vanligtvis. Jag får vardagliga liknelser, bilder och känsloupplevelser.Pernilla Gardeberg arbetar även med Feng Shui som är en gammal österländsk konst. Precis som i kroppen ska chi, alltså energi, flöda i huset där man bor.

– Ofta handlar det om energier som stagnerat, stannat upp. Då renar jag med klockor, rökelse och ljus.

Men framförallt handlar det om att ta ut de gynnsamma riktningarna och hur man ska planera sitt boende för att få maximal nytta av den positiva chi. Pernilla anser att man kan påverka sin ekonomi, hälsa och karriär negativt om man samlar på sig skräp och har saker som är trasiga.

– Det ska vara en balans mellan gammalt och nytt, mörkt och ljust, yin och yang.

Har du något bra tips ?

– Människor ska våga följa sin övertygelse utan att trampa på andra människor. Man ska vara hänsynsfull mot sig själv och inte förneka det som är unikt jag. Hitta en andlig mening, oavsett sin religionstillhörighet, och hitta sätt att göra gott gentemot andra. Det krävs mod att våga bryta konventionella mönster, säger Pernilla.

Tror du på Gud?

– Jag tror på möjligheten av Gud.

Förebilder?

– Det finns en bok som heter "Peace Pilgrim", om en kvinna som lämnar sina ägodelar och börjar vandra för att möta medmänniskor, hon får sovplats och mat dit hon kommer. Det handlar om att lära sig avstå, förenkla livet och att livsglädje är att ge. Hennes budskap är att all fred måste börja med inre fred. Min bästa förebild någonsin är nog ändå Robert Benignis rollfigur i "Livet är underbart", han peppar sin son hela tiden och får honom att tro att det är ett spel, inte en koncentrationslägervistelse. Allt med humor och bakvändheter. Det gav upphov till mycket tankar och tårar.

Helena Heliossona Pernilla Gardeberg

Ålder:43.

Familj:
En dotter.

Bor:
i Fjälkestad.

Intresse:
Hästar och andra djur, har en hund, fem katter och två hästar.

Hemsida:
www.fuweiguidance.com