New Articles

Enkelt är godast i Ottos glassverkstad

New Articles Artikeln publicerades

Ljusgrön päronglass rinner omlott med mörkbrun chokladsås. Lovisa Cehlin fångar den söta smeten i genomskinliga byttor. Styr några varv längs kanten och avslutar med ett utropstecken mitt i.



– Det är nu glassen är som godast, innan den är riktigt fryst, säger hon.

Ricke Amentorp sätter på lock och klistrar etiketter. Staplar med tigermönstrade glassbyttor fortsätter in i frysens minus 20 grader.

Under våren har Yngsjö slöjds verktyg bytts mot maskiner som fryser glass efter beprövat recept utan krusiduller.

– Vi låter folket smaka, sedan är de fast, förklarar Otto Albrektsson.

Han föddes med en livsuppgift – att tillverka glass.

– Utan glassfabrik vore jag som en bonde utan bondgård, skrattar han.



Otto Albrektsson började i pappa Bondes glassfabrik i Åhus redan som femtonåring. Vid millennieskiftet lämande han vd-posten på Åhusglass. Två år senare startade han Otto och Glassfabriken i Hässleholm.

Nu har glassmästaren flyttat produktionen närmare sitt hem. Idén är den samma – att tillverka glass med en hemmalagad känsla.

– Närhet och småskalighet. Det uppskattar folk, säger Otto Albrektsson.



Chokladrippeln har blivit skånska glassnjutares favorit. Själv föredrar Otto det enkla.

– Vaniljglass. Det är bara komplicerat med smaker.

Åsa Pearce

044-18 55 36

asa.pearce@kristianstadsbladet.se






yngsjö