Ljusgrön päronglass rinner omlott med mörkbrun chokladsås. Lovisa Cehlin fångar den söta smeten i genomskinliga byttor. Styr några varv längs kanten och avslutar med ett utropstecken mitt i.
– Det är nu glassen är som godast, innan den är riktigt fryst, säger hon.
Ricke Amentorp sätter på lock och klistrar etiketter. Staplar med tigermönstrade glassbyttor fortsätter in i frysens minus 20 grader.
Under våren har Yngsjö slöjds verktyg bytts mot maskiner som fryser glass efter beprövat recept utan krusiduller.
– Vi låter folket smaka, sedan är de fast, förklarar Otto Albrektsson.
Han föddes med en livsuppgift – att tillverka glass.
– Utan glassfabrik vore jag som en bonde utan bondgård, skrattar han.
Otto Albrektsson började i pappa Bondes glassfabrik i Åhus redan som femtonåring. Vid millennieskiftet lämande han vd-posten på Åhusglass. Två år senare startade han Otto och Glassfabriken i Hässleholm.
Nu har glassmästaren flyttat produktionen närmare sitt hem. Idén är den samma – att tillverka glass med en hemmalagad känsla.
– Närhet och småskalighet. Det uppskattar folk, säger Otto Albrektsson.
Chokladrippeln har blivit skånska glassnjutares favorit. Själv föredrar Otto det enkla.
– Vaniljglass. Det är bara komplicerat med smaker.
Åsa Pearce
044-18 55 36
asa.pearce@kristianstadsbladet.se
yngsjö
Enkelt är godast i Ottos glassverkstad
New Articles
Artikeln publicerades