New Articles

"Jag är en kanal. Man kan vara medial utan att vara andlig"

New Articles Artikeln publicerades

Carina Kuntsi föddes med förmågan att kommunicera med andevärlden, eller den andra sidan som hon själv föredrar att kalla den. För Carina är det inget konstigt med det. För oss andra kan det verka hur flummigt som helst.

Hon kallar det gåva, förmåga eller förbannelse. Beroende på vilket humör hon är på.

– Jag föddes med förmågan att kunna se och känna människor som "gått över" till andra sidan och trodde att alla människor var likadana. Så var inte fallet och jag "stängde av" seendet ganska tidigt, berättar Carina.

Men hon kunde inte släppa det riktigt och sökte sig till medium och andliga vägledare. Det som utlöste hennes egen förmåga på nytt var när hon besökte ett isländskt medium. Besöket följdes av en gruppmeditation. Carina berättar:

– Det fullkomligt exploderade och jag började transkanalisera. Jag kände hur jag började förändras i utseendet och att någon annan "tog över" min kropp.

Blev du rädd?

– Ja, det blev jag. Det var en skrämmande upplevelse. Jag har alltid hört andra människors tankar, sett bilder och känt människors känslor men det här var en annan sak. Senare förstod jag att det var min andlige rådgivare som gav sig till känna.

Transkanalisering är enligt Carina Kuntsi en gammal medial form som inte används så mycket i dag, den tar mycket kraft och energi ifrån mediumet.

Hur yttrar sig andarna för dig?

– Jag känner, ser och hör. Bilderna kan komma som små "flashar". Man har inte utseendet med sig när man dör och går över till andra sidan, men med hjälp av känslor och ordslingor kan jag oftast beskriva en människa ändå.

Hur då?

– Enkelt förklarat så rattar jag in olika kanaler. Det handlar ju om energier och det krävs mycket kraft både från mig som medium och från anden. Det är lättare att överföra känslor än bilder. Får jag kontakt med en ande som var senil när den gick över så kan det vara väldigt förvirrade känslor som kommer till mig, kanske visar anden sig som den var när innan hon/han blev sjuk. De är fåfänga även på andra sidan, säger Carina Kuntsi

Vilsna andar är andar som ännu inte gått in i ljuset, förklarar Carina. De vill inte lämna detta livet och hänger sig envist kvar, en del ser inte tunneln och i vissa fall kan det handla om trauman av olika slag. En våldsam död kan vara en orsak. Många har fastnat i ett tillstånd av ständig ilska, de påverkar människor negativt, både fysiskt och psykiskt. De fattar helt enkelt inte att de är döda, säger Carina.Har man problem med en sådan ande så finns det hjälp att få. En av Carinas arbetsuppgifter är "ghostbusting". (Nej, hon har ingen dammsugare på ryggen men har funderat på att sätta "saftblandare" på bilen ibland.)

Förklara, hur går en ghostbusting till?

– Vilsna andar kan finnas på olika platser, i gamla och i nya hus, på gamla avrättnings- eller offerplatser. Människor kontaktar mig om de känner att det finns något på den plats där de bor och vistas. Jag har inga fysiska hjälpmedel. Jag säger till anden att släppa taget och ger den en skjuts iväg. Förklarar att den måste släppa taget om denna världen och gå vidare till nästa. Och om den inte vill göra det frivilligt, tvingas den iväg.

När det finns en vilsen ande på ett ställe så kommer det ofta fler. De blir som flugor kring en sockerbit.

– Tänk dig en jättestor magnet och allt som kan fastna på den!Carina Kuntsi arbetar även med regression, det vill säga återgång. Det handlar om att hitta anledningar till situationer i sitt nuvarande liv, förträngda minnen och tidigare liv. Enligt Carina omger man sig med samma människor i alla sina liv, man följs åt.

– Man tillhör samma själsgrupp. Ungefär som att man kan läsa olika ämnen men ändå gå en gemensam kurs. Så är det lite i andevärlden också. Du kan träffa på en människa som du vet att du aldrig träffat förut och ändå känna en stark samhörighet med den personen, då har ni alldeles säkert träffats. Men inte i detta livet, säger Carina.Hur är fördelningen manligt/kvinnligt bland dina kunder/klienter?

– Jag har både och men det är övervägande kvinnor.

Varför tror du att det är så?

– Jag tror att män i allmänhet är rädda för vad omvärlden ska tycka, att någon ska skratta och tycka: vad löjligt att ta hjälp av ett medium.

Vad är det folk vill veta?

– Om kärlek och relationer. Jobbet och karriären är också sånt som intresserar.Carina Kuntsi driver sitt företag, Stormens öga, och arbetar medialt på heltid. Hon betonar att den som är ute efter ren "spådom" får vända sig till någon annan. Den information hon förmedlar handlar till största delen om den egna utvecklingen och vad man kan göra för att må bättre. Vad som är viktigt för kunden för att komma vidare i sin utveckling och information bakåt och framåt i nuvarande och tidigare liv. Carina får sin information av kundens andliga vägledare och/eller avlidna anhöriga i kombination med sitt eget kunnande och förmedlar budskapen till kunden.

Tror du på Gud?

– Jag tror att det finns en universell kraft i allt och alla. Och så tror jag på Robert Lind i Kramfors också, skrattar hon. Skämt åsido, kraften ligger hos oss själva. Jag är en kanal, för det behöver man inte vara särskilt klok. Man kan vara medial utan att vara andlig. Visst, jag kan ta på mig kaftan, hänga på mig rasslande armband och damma av kristallkulan men gör det mig mer trovärdig? Nej. Det skulle dessutom inte vara "jag", utan kännas som om jag var på maskerad.

Ditt bästa tips?

– Ge dig själv fem minuter om dagen. Andas djupt och slappna av, man ska ta hand om sig själv och våga känna efter och använda sunt förnuft.

Helena Heliosson

Carina Kuntsi

Ålder: 41 år (i detta livet...)

Bor: I Kristianstad.

Arbetar med: Healing, vägledning, regression och ghostbusting. Har sin mottagning på Sätesholm i Sätaröd.

Förebilder: Dalai lama – för att han förespråkar att man ska följa sitt hjärta men inte på bekostnad av andra.

Gandhi – för att han följde sin övertygelse på ett lugnt och sansat sätt och uppnådde stora ting och Jesus för att han är den störste healern som någonsin funnits.
KRISTIANSTAD