New Articles

Varför bråkar människor?

New Articles Artikeln publicerades

Ibland kan man verkligen undra hur vissa människor egentligen tänker. Man sitter och läser om något som hänt, eller hör något som inträffat, och alltför ofta hör man att det händer så märkliga saker i vårt så kallade trygga samhälle och runt om i världen.

Det är allt från små saker som händer runt omkring oss hela tiden till stora saker som känns overkliga. Man sitter kanske och tittar på en helt vanlig fotbollsmatch när man får vittna föräldrars, spelares och åskådares bråk nästan hela matchen ut. Om man ska ut på stan en kväll är det nästan omöjligt att missa ett slagsmål eller bråk hur man än försöker undvika det. Hela tiden sker det, överallt. Är folk så aggressiva mot varandra av en anledning varje gång, eller sker det naturligt?Det kanske är småsaker, men jag hade hellre varit utan risken att få en flaska i huvudet när jag går ut. Sen finns det större saker, sjuka saker, som är så hemska att man inte ens kan tro det. Ett exempel är ju killen som sköt ner mer än 30 personer på sin skola en dag, och det är så grymt och fruktansvärt så jag knappt vill tänka på det.

Den stora frågan för mig är hur han tänker. Vad har gått så otroligt fel i hans hjärna? Föds vissa människor med ett behov att skada andra? Det känns så ibland, och med den känslan blir det tråkigare och jobbigare att gå ut i världen för varje dag som går. Mer och mer våldsamma händelser inträffar, och det kanske inte minskar. Ökar det kommer ju fredligt folk sluta gå ut till slut. Varför struntar vi inte i att använda knytnävarna när något känns fel eller orättvist och tar det i en normal diskussion med varandra istället? Säkert finns det de som föds med ökad aggression, som på något sätt inte kan hjälpa att de hela tiden känner en längtan efter att få slåss och göra folk illa, men resten då? Så många av oss kan väl inte vilja bråka? Det finns ju bättre sätt att lösa konflikter på. Att använda våld, vapen och kränkningar är det värsta som finns.Vill nu några under alla omständigheter ändå gärna slåss så skaffa en hobby såsom boxning eller liknande och låt de oskyldiga vara ifred. Vill någon skjuta, börja på skytte. Det finns så mycket mer att göra utan att skada andra, och ingen borde bli skadad som är helt oskyldig.

Nadja Andersson