Aïda i Bowies universum

Kristianstad
Miriam Aïda tolkar David Bowie.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Miriam Aïda tolkar David Bowie.

Jazz- och bossatstjärnan Miriam Aïda är åter på turné med arvet efter David Bowie. Den 21 november hittar hon till Kristianstad med ”Loving the alien”.

Kristianstadsbladet pratade med Miriam Aïda inför en spelning i Hässleholm Kulturhus hösten 2018. Sångerskan berättade då om resan in i Bowies universum:

”Bowies musik ligger ett ganska bra stycke från den genre vi vanligtvis rör oss i. Men när vi väl hade bestämt oss var det oändligt spännande att möta honom, att hitta sin egen röst i hans låtar. Söka efter essensen ... och sedan försöka förvalta den på vårt sätt.”

En cover är en cover. Men ändå inte. Miriam Aïda utgår från en djup respekt för David Bowies musik, hur han arrangerade sina låtar. Men: ”Det intressanta är att när man tar den kostymen av låtarna, så är de alltid tillräckligt starka för att klara ombytet. På den vägen försökte vi ta reda på hur David Bowie blev en artist i ständig förändring.”

”Loving the alien” – Miriam Aïda med Mats Andersson (gitarr), Ola Bothzén och Finn Björnulfson (båda slagverk) – presenteras i Kulturkvarterets lilla sal, den 21 november klockan 19.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.