Ann-Louise firar i Tydinge och Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Ann-Louise Hanson under Melodifestivalen tidigare i år.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Ann-Louise Hanson under Melodifestivalen tidigare i år.

Ann-Louise Hanson fyller 75 och firar 60 år som artist. På den kommande jubileumsturnén hittar den folkkära artisten hem till Kristianstad och Tydinge.

Ann-Louise Hanson flyttade från Kristianstad till Stockholm som 15-åring för att bli professionell sångerska. Nu firar hon 60 år på scenen – och 75 år i livet – med att ge sig ut på folkparksturné. Premiär blir det i Stockholm den 29 maj och själva födelsedagen firas den 4 april.

Två lokala turnédatum är klara: – den 11 augusti i Tydingesjön och den 18 oktober i Kristianstad.

Bruno Glenmark – Ann-Louise Hansons man, producent och turnémusiker – berättar:

– Tydinge blev spikat häromdagen, och när det gäller Kristianstad är tanken att vi är tillbaka i höst för att medverka under Kulturgalan. Ann-Louise kommer då också att dela ut sitt stipendium, för andra gången.

– Upplägget för galan är inte helt klart. Men ambitionen är att göra en show där vi också får sällskap av vår dotter, Josefin Glenmark, och av Alba Mars som blev den första mottagaren av Ann-Louises stipendium.

Ann-Louise Hanson deltog nyligen i Melodifestivalen med ”Kärleken finns kvar”, en hyllning till vännen Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort i fjol. Låten slutade på en femte plats vid deltävling fyra i Lidköping.

Den 60 år långa karriären tog fart på allvar 1961, två år efter flytten till Stockholm, när Hanson gjorde en svensk version av Elvis Presleys ”Are you lonesome tonight?”.

Den Kristianstadsbördiga artisten har spelat in mer än 600 låtar, varav 50 hamnat på Svensktoppen. Hon har också rekordet i antal Melodifestivalstarter.

– Vi är väldigt nöjda med årets bidrag till Mello, och vi är spända på hur låten tas emot när den testas till Svensktoppen nu på söndag, säger Bruno Glenmark.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.