Då släpps Sven-Ingvars nya album

Musik
Sven-Ingvars.
Foto: Erik Simander/TT
Sven-Ingvars.

Den 11 oktober släpper Sven-Ingvars "Ingenting är som förut, allt är som vanligt", bandets första studioalbum på nästan 20 år.

De flesta av de nya låtarna är skrivna av Oscar Magnusson, som tagit över som frontfigur efter sin far Sven-Erik Magnusson som gick bort 2017. Bland övriga kompositörer märks bland andra Plura, Peter LeMarc, Björn Olsson och Niclas Frisk.

Bandet har dessutom grävt i arkivet och gett äldre låtar ny form.

"Förmågan att vrida och vända på låtskatten har alltid och ska alltid vara centralt för bandet. Genom bandets över 60 år långa karriär har låtar genomgått hela metamorfoser, arrangerats om och växlat genre, från pop och visa till rock eller schlager, för att sedan kanske återvända till sin ursprungliga form igen. Att kunna läsa av tiden var alltid en av pappas begåvningar", säger Oscar Magnusson i ett pressmeddelande.

I höst ger sig Sven-Ingvars ut på turné med premiär på Cirkus i Stockholm den 15 oktober.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.