Dark Continent kommer hem

Nöje Artikeln publicerades

De återvänder dit allting slutade för 20 år sedan. I morgon står Kristianstads mest framgångsrika rockband på Tivolirocks scen. ”Det ska bli fantastiskt roligt,” säger Ola Mohlin, sångare i Dark Continent.

– Det är inte första gången vi får förfrågan från Kid Skreol om att komma tillbaka och spela på Tivolirock. Nu föll allt på plats tidsmässigt och om vi skulle återförenas så är det nu när Tivolirock firar sitt 30-årsjubileum. Dark Continent gjorde dessutom sitt inträde på Spotify i helgen. Så nu finns båda skivorna tillgängliga för att avnjutas för alla, säger Ola Mohlin.

För tjugo år sedan, 1993,gjorde Kristianstads okrönta rockkungar sin sista spelning på Tivolirock. Efter spelningen upplöstes Dark Continent, men flera av medlemmarna fortsatte i bandet Cosmic Junk, som hann släppa en platta.

– Efter åren med Dark Continent kände vi att vi ville gå en annan väg rent musikaliskt. Vi ville spela hårdare och tyngre musik och då startade vi Cosmic Junk.

1995 splittrades Cosmic Junk och bandmedlemmarna gick åt olika håll.

– Vi har hållit sporadisk kontakt med varandra de senaste tio åren. Det var absolut ingen schism i bandet. Alla levde olika liv och vi hade mycket annat vi behövde syssla med.

– Det är kul att träffa bandet igen. Vi delade samma drömmar i flera år, vi ville göra något stort inom musiken ... Att vara tillsammans med bandet nu igen är som att komma hem, vi är en familj.

20 år utan att spela tillsammans är en lång tid. Är ni nervösa?

– Det kommer vi säkert vara innan vi går upp på scen, men vi är väl förberedda, vi har repat en hel del. Jag trodde det skulle kännas mer osäkert, men allt sitter ganska bra nu, säger Ola Mohlin. Publiken kommer att få höra ett hårdare och tyngre Dark Continent och inte minst ett bättre Dark Continent nu när vi lärt oss spela, säger Ola Mohlin.

– Vi gör låtarna förbannat bättre i dag.

Återföreningen kommerdessutom att filmas för en rockumentär.

– Ett filmcrew ska filma sista spelningen. Vi gjorde många musikvideos när vi höll på, men vi har inte kvar dem i dag och det är synd. Det här kommer att bli ett häftigt tidsdokument, ett roligt eftermäle, säger Ola Mohlin.