De tog sig vidare från Andra chansen

Melodifestivalen Artikeln publicerades
Glada artister som gick vidare.
Foto: Johan Nilsson/TT
Glada artister som gick vidare.

Mendez vann den fjärde och sista duellen i Andra chansen. Därmed gör han sällskap med Margaret, Renaida och Felix Sandman till Melodifestivalens final – där startordningen redan är klar.

– Jag vill gråta, skratta, skrika, säger Mendez till TT.

Sigrid Bernson och Mendez räknades till förhandsfavoriterna i Andra chansen. Därmed blev tävlingens fjärde och sista duell ett riktigt tungviktsmöte. Till sist gick veteranen Mendez vinnande ur kampen.

– Jag blev så rörd när jag hörde mitt namn. Det är inte varje dag man får sådan här kärlek. Jag tar emot den så hårt, säger 42-åringen till TT.

Felix Sandman var favorit i sin deltävling, men föll på målsnöret. Favoritskapet hängde dock med till Andra chansen.

Med ett avskalat nummer framförde han sin moderna och personliga popballad om ett brustet kärleksförhållande. När han ställdes mot countrypop och Mimi Werner höll han för trycket.

– Jag har hundra procent mer att ge, men jag känner mig rätt tömd just nu. Men jag är lycklig, sade finalisten direkt efter beskedet.

Kvällens duell nummer två stod mellan två unga sångerskor. Renaida med en uppsjö orangeklädda dansare bakom sig, och Olivia Eliasson med neongröna killar i ett häftigt parkour-nummer.

Popdängan som gick bäst hem i tv-sofforna blev ”Renaida” med ”All the feels”.

– Det känns fett bra, var den spontana reaktionen från 20-åringen.

Med varsin somrig poplåt ställdes Moncho mot Margaret i den första duellen. Karibiska energibomben ”Cuba libre” mot kaxig pop om att släppa loss på stranden i form av bidraget ”In my cabana”.

Margaret hade experimenterat med nya kläder i veckan och kanske bidrog det till att hon gick segrande ur duellen och blev kvällens första finalist.

Förutom de tävlande bidragen framförde Maxida Märak en personlig och urban tolkning av Zarah Leanders 20-talslåt "Vill ni se en stjärna".

Årets Andra chansen slog röstningsrekord för en deltävling. Drygt 6 000 000 röster kom in till programmet – vilket innebar att Radiohjälpen fick 346 287 kronor.

Melodifestivalens final avgörs lördagen den 10 mars. (TT)

Fakta

Startordningen i finalen

Mendez – Everyday

Renaida – All The Feels

Martin Almgren – A Bitter Lullaby

John Lundvik – My Turn

Jessica Andersson – Party Voice

LIAMOO – Last Breath

Samir & Viktor – Shuffla

Mariette – For You

FELIX SANDMAN – Every Single Day

Margaret – In My Cabana

Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Rolandz – Fuldans

Visa mer...