Följer inga trender

Nöje Artikeln publicerades
Kristian Matsson,
Foto: Hanna Franzén/TT
Kristian Matsson, "Tallest man on earth".

Kristian Matsson, alias The Tallest Man on Earth, är nästan en egen art i den svenska musikfloran. Hans känsliga röst är omedelbart igenkännbar, den melankoli som förmedlas i låtarna blir aldrig sökt eller sött sentimental – den längste mannen på jorden följer inga trender, letar inte efter lättköpta poänger.

"I love you, it's a fever dream" är inspelad i Matssons lägenhet i Brooklyn, New York. Soundet är intimt, rösten kommer så nära som det är möjligt. Men låtarna på hans femte studioalbum bär inte riktigt lika långt som på tidigare skivor. Det är i princip bara singelsläppet "I'm a stranger now" som har den omedelbara kvalitet som man förknippar med The Tallest Man on Earth.

Kanske är jag för otålig. Kanske kräver "I love you, it's a fever dream" bara några få lyssningar till för att växa till sig. Hoppet lever – åtminstone ett par veckor till.

Singer/songwriter

The Tallest Man on Earth

Titel: "I love you. it's a fever dream"

Skivbolag: Awal Recordings

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.