Fortsatt mångsidighet

Nöje Artikeln publicerades
Mark Ronson.
Foto: Evan Agostini
Mark Ronson.

Mark Ronson har flera stjärnspäckade samarbeten på sitt cv: Amy Winehouse (och det hyllade albumet “Back to black”), Lady Gaga, Lily Allen, Adele och inte att förglömma: Bruno Mars-samarbetet med superhitten “Uptown funk”.

På Ronsons nya album “Late night feelings” fortsätter mångsidigheten. Plattan saknar djupa dalar – snarare rör det sig som höga toppar och markplan. Redan förra året släpptes den countryinfluerade singeln “Nothing breaks like a heart” med Miley Cyrus, som för tankarna till en Dolly Parton-dänga i stil med “Jolene”.

Svenska Lykke Li sjunger på en av plattans starkaste spår, som även delar namn med albumet. Låten hade lika gärna kunnat återfinnas på hennes senaste soloprojekt “So sad so sexy” (om än lite lätt Ronsonifierad).

Det mastiga sexminutersspåret “True blue” med Angel Olsen slår allt. Den skiljer sig i sitt uttryck och lär kanske inte bli skivans mest spelade hit, men ekar kvar längst i medvetandet.

Pop

Mark Ronson

Titel: “Late night feelings”

Skivbolag: Sony music

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.