Genuin svensk pop

Nöje Artikeln publicerades
Peter Morén och David Shutrick.
Foto: Martin Hedman
Peter Morén och David Shutrick.

Att David Shutrick och Peter Morén kan leverera popdängor som heter duga vet alla som har lyssnat på den förstnämnde på 90-talet och den sistnämnde under det följande årtiondet. På "En åldrande befolkning" gör de just det. Det låter som genuin svensk pop, kanske är det inte med det mest kontemporära soundet men hantverket är det inget fel på.

För texterna handlar om nutiden, vilket märks bland annat på spåret "Den dyraste resan", som man kan drista sig till att anta handlar om klimatförändringar och förra sommarens massiva bränder.

Det är trots detta ett lite anonymt samarbete, där det inte känns som att duon ännu har spelat ihop tillräckligt länge för att ha hittat ett gemensamt tonfall. Titelspåret hamnar allra sist och består enbart av fågelkvitter ackompanjerat av vemodig musik, vilket känns passande med tanke på domedagstonen i titeln.

Pop

Peter Morén & David Shutrick

Titel: "En åldrande befolkning"

Skivbolag: Startracks

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.