Hart värd för kortare Oscarsgala

Film Artikeln publicerades
Kevin Hart.
Foto: Willy Sanjuan
Kevin Hart.

Komikern Kevin Hart kommer att vara värd för nästa Oscarsgala, som blir i ett kortare format.

Filmvärldens finaste tillställning är en gala som kämpar mot vikande tittarsiffror. 2014, när Ellen DeGeneres ledde spektaklet, sågs den av 43,74 miljoner tittare. Galan som sändes i år sågs bara av 26,5 miljoner.

De ansvariga har lovat att göra en kortare sändning, på under tre timmar, och att inte alla 24 priser kommer att delas ut live, rapporterar The Hollywood Reporter, som strax innan Hart tillkännagavs som ny värd publicerade en text med rubriken "Varför Oscarsvärd har blivit det minst eftertraktade jobbet i Hollywood".

Men Kevin Hart verkar inte hålla med. I ett inlägg med en statyett som bild skriver Hart på Instagram att han fått frågan i flera år om han någonsin kommer att leda galan, och att han svarat att det är den typen av chans man får en gång i livet och att det kommer att inträffa när det är tänkt att göra det.

"Jag är så glad att kunna säga att dagen har äntligen kommit för mig att vara värd för Oscars", skriver Hart och fortsätter:

"Jag kommer att se till att göra årets Oscarsgala till en speciell en".

Kevin Hart har varit med i filmer som "Ride along", "Central intelligence" och "Jumanji: Welcome to the jungle", och turnerar också runt som ståuppkomiker.

Hart tar över efter Jimmy Kimmel, som lett galan de senaste två åren.

"Gratts amigo. Akademin har gjort ett utmärkt val", skriver Kimmel på Twitter.

Fakta

Tidigare värdar

2017: Jimmy Kimmel

2016: Jimmy Kimmel

2015: Chris Rock

2014: Neil Patrick Harris

2013: Ellen DeGeneres

2012: Seth MacFarlane

2011: Billy Crystal

2010: Anne Hathaway, James Franco

2009: Steve Martin, Alec Baldwin

2008: Hugh Jackman

200: Jon Steward

Fotnot: Galan sänds i början av det följande året.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.