Hot mot familjen efter skämtet

Kristianstad Artikeln publicerades
Pidde Pannkaka på en kulturdag på Gamlegården 2015.
Foto:Bosse Nilsson
Pidde Pannkaka på en kulturdag på Gamlegården 2015.

Pidde Pannkaka har bett om ursäkt. Men hatet fortsätter att hagla över Petter Hedwall och hans familj som fått ta emot rena hot efter skämtet som gick snett.

Petter Hedwall, som uppträder under namnet Pidde Pannkaka, beskriver skämtet där han bad kvinnor sträcka upp sina armar och sedan kommenterade deras bröst, som en groda.

– Det slank ur som en groda. Alla som var där verkade ha väldigt kul, det var mycket barn på scen och många föräldrar som hjälpte sina barn upp på scen, vill gärna ha med så många som möjligt, säger Petter Hedwall.

– Det kom när jag stod där, man har adrenalin och jag kan aldrig planera vad man ska säga när man är på scen, man har kul och man är med publiken, man känner att man är samspelt och då råkade det här komma upp.

Han kunde inte föreställa sig reaktionerna som skulle komma. Det började med att en kvinna som sett Pidde Pannkaka uppträda, la upp ett inlägg om skämtet på Facebook.

– Jag tar väldigt illa vid mig och mår fruktansvärt dåligt just nu. Folk som sett mig och känner mig vet att jag inte är någon som skulle kränka någon.

Han beskriver situationen som han hamnat i.

– Det här hatet som blivit mot mig och min familj. Någon har skrivit att jag borde bli dräpt. Hela familjen är ledsen. Det är fruktansvärt, det har varit två jobbiga dygn. Jag önskar att allt var ogjort såklart.

Kunde du tänkta dig att det fanns en sådan här baksida med att vara en profil?

– Jag har läst om andra som tycker att det är väldigt jobbigt, just det här med näthatet. Jag har inte känt mig så stor, jag tycker att det är kul att sjunga och underhålla barn, jag får en kick av det. Det är många som nog aldrig sett Pidde Pannkaka som skriver att jag är en idiot.

Har någon reagerat negativt på dina skämt tidigare?

– Nej, aldrig och det är kanske därför det blir extra hårt nu, första gången.

Hur ser du på framtiden, kommer du att fortsätta uppträda som Pidde Pannkaka?

– Just nu har man ingen kraft. Självklart vill man få tillbaka glädje igen, men just nu så känner jag att jag inte fixar det.

Just den här veckan skulle Petter Hedwall gått in i studion.

– Jag hade sett fram mot den här veckan, nytt som ska spelas in och nya projekt med Pidde.

Nu väljer han att ta en time out i stället.

– Man läser ofta det som är negativt, man tar åt sig mer av en negativ grej än tio positiva.

Flera gånger påtalar han att han är ångerfull och att han vill hylla alla kvinnor. Efter att själv ha varit med under en svår förlossning säger han att män aldrig skulle klara det kvinnor gör.

– Alla kvinnor är fantastiska.