Ingen hisnande fjälltopp

Nöje ,
Lisa Miskovsky.
Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Lisa Miskovsky.

Den västerbottniska naturen är en viktig inspirationskälla när Lisa Miskovsky är tillbaka med ”Bottenviken”.

Efter albumet “Umeå” från 2013 fortsätter Lisa Miskovsky att anspela på de norra delarna av Sverige med titeln till den nya fullängdaren “Bottenviken”. Den västerbottniska naturen är en ständig inspirationskälla för musikern, men också personerna som finns där. Bland dem hon samarbetar med hittar vi bland andra Daniel Berglund från Umeåbaserade Säkert och två tredjedelar av Deportees, alltså gitarristen Anders Stenberg och sångaren Peder Stenberg.

Bröderna Stenberg tycks ha påverkat låtarnas melodislingor i ett mer Deporteeskt sound. Men även om den 13-spåriga plattan växer lite mer tiden känns den trots allt ganska tråkig. Det finns ljusa stunder med låtar som “Stop beating” och “Fool for promises” – så chanserna för en P4 hit är inte utesluten.

Men i stort känns "Bottenviken" mer som en lång transportsträcka i skidbacken än en hisnande fjälltopp.

Pop

Lisa Miskovsky

Titel: “Bottenviken”

Skivomslag: Despotz Records

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.