Kändisdebattör i nya Farmen

Nöje Artikeln publicerades

En ultraliberal kändis som drivit svartklubb och två Slitzbrudar. Det är några av deltagarna i "Farmen skärgården", som nu börjar spelas in i Oskarshamn.

– Det låter tokigt kanske, men det här är lite av en pojkdröm, säger Christian Gergils.
Han är mest känd som ultraliberal debattör som i slutet av 80-talet och början av 90-talet drev svartklubb i Stockholm, sålde alkohol olagligt och propagerade för drogliberalisering. Christian Gergils, 37, bildade liberala Frihetsfronten och vägrat ett tag i liberal anda betala parkeringsböter.
De senaste åren mest arbetat som pr-konsult och hästpsykolog, men gjorde ett inhopp i EMU-valrörelsen 2003. Så vad gör en sådan man i en dokusåpa som Farmen?
– Jag gillar tv-formatet, spänningen och psykologin. Sedan vet jag att det inte anses vara fint i vissa kretsar, men jag skiter i finkulturen, säger han.
TV4:s nöjeschef Anders Knave berättar att Christian Gergils själv hörde av sig och ville vara med i Farmen. Han ser inget problem med Gergils förflutna.
– Den delen av hans verksamhet ligger långt tillbaka i tiden. Han arbetar nu bland annat med hästuppfödning och tar det lugnare, säger Anders Knave. Den nya omgången av Farmen har flyttats ut i skärgården och dessutom har deltagarna kraftigt föryngrats för att mer lika exempelvis konkurrerande Big brothers homogena samling dokusåpamedverkande.
Bara en person är nu över 40 år och i sann dokusåpastil finns det åtminstone två deltagare som kan titulera sig utvikningsbrud; Carolina Nerme, 24, och Maria Johansson, 21, har båda visat sig lättklädda i herrtidningen Slitz.
– Jag vet att de ringde till Slitz och ville ha tjejer som var roliga och kunde ha kul och då föreslog de mig, säger Maria Johansson.
Slitztjejer har fått mycket kritik i pressen och blivit porträtterade på ett visst sätt, du är inte rädd för att råka illa ut?
– Det är klart att man tänkt på det, men samtidigt vet alla vänner där hemma vem jag egentligen är, säger Maria Johansson.
Vad är det som gör att TV4 så gärna vill ha med Slitzbrudar i Farmen?
– Vårt uppdrag till produktionsbolaget Strix har varit att skapa en spännande ensemble och det handlar om att bygga en grupp. Då spelar det mindre roll om man är skådespelare, vikit ut sig i någon tidning eller är idrottsman, säger Anders Knave. (TT Spektra)
Mikael Forsell
Farmendeltagare
Jonathan Cox, 23, Göteborg, studerande
Jonathan Ejdersand, 28, Stockholm, konditor/bagare
Kristina Fröjmark, 46, Göteborg, "lyxhustru"
Christian Gergils, 37, Stockholm, debattör och hästpsykolog
Linda Hedihn, 32, Stockholm, debattör
Patrik Jansson, 25, Uppsala, studerande
Maria Johansson, 21, Uddevalla, modell
Madeleine Jostedt-Ulrici, 19, Storbritannien, teaterstuderande
Marina Milosevic, 26, Malmö, servitris
Tobbe Mårtensson, 37, Malmö, säljare och dykinstruktör
Carolina Nerme, 24, Stockholm, student
Anette Petersson, 40, Halmstad, undersköterska
Mario Goran Sharif, 27, Borås, student