Komiskt par i kris – tio år senare

Nöje Artikeln publicerades

Nästan tolv år efter medverkan i den stora tv-festivalen Montreux. Tolv år av skönsjungande konserter och stå upp-shower var för sig, och Piteåartisterna återförenas i "Kärleksånger" på Kristianstads Teater.

Sedan premiären i fjol har Ronny Eriksson och Anna-Lotta Larsson framfört uppföljaren till tv-showen "Lid i natt" ett sextiotal gånger runtom i landet. På torsdag är det Kristianstads tur.

– Vi gjorde "Lid i natt" 1996, om ett par i kris, som fick tävla för Sverige på den stora europeiska tv-festivalen i Montreux. Där fanns folk från hela världen som satt och tittade på oss på stora duken och man var ju lite oroligt – skulle de skratta på samma ställen som vi, frågar sig Ronny Eriksson.

Gjorde de det då?

– Jo, svarar norrlänningen. Han och Anna-Lotta Larsson kände till varandra från uppväxten i Piteå, men "Lid i natt" var första stora samarbetet mellan den cyniske komikern och sångerskan med skådespelartalang. Ett samarbete som följdes av tv-showerna "Bondånger 1 & 2", samt vitssuccén "Har du hört den förut?".

– Jag och Anna-Lotta sprang på varandra titt som tätt genom åren efteråt och kände att vi ville göra något mer. Då tänkte vi på det här paret i "Lid i natt", vad hände sen egentligen?

Ja, vad hände sedan?

– Det var kris i alla fall. "Kärleksånger" heter den turnéaktuella föreställningen som gör ett nedslag hos krisande paret "Ronny " och "Anna-Lotta" tio år senare. Märk väl stavningen: "Kärleks-ånger", inte "Kärleks-sånger".

Men sånger lär det bli, uppbackade av pianisten Benneth Fagerlund och gitarristen Martin Tallström "genomlider" paret och publiken en musikalisk sketch- och stå upp-föreställning till tonerna av country, calypso och salsa.

– Det blir både skratt och gråt i föreställningen. Efteråt har folk kommit fram och frågat i fall vi har varit hemma i deras sovrum, berättar Ronny Eriksson.

Anna–Lotta Larsson har efter 15 år avslutat sitt samarbete med musikern Göran Fristorp. Annars är det just i rollen som rosad sångerska, ofta i kyrkorum tillsammans med Fristorp, som Kristianstadsborna har fått uppleva henne tidigare.

– Det finns många som missat att Anna-Lotta är mycket mer än sångerska. Hon är väldigt rolig och fantastisk duktig på att leverera repliker, konstaterar Ronny Eriksson.

"Kärleksånger" spelas på Kristianstads Teater den 12 april.Lisa Appelqvist

044-18 55 58

lisa.appelqvist@kristianstadsbladet.se