Lasses egna countryvägar

Nöje Artikeln publicerades
Lasse Sigfridsson.
Foto: Lasse Ottosson
Lasse Sigfridsson.

Redan på första soloplattan efter brytningen med Lasse Stefanz var countryinfluenserna tydliga hos Lasse Sigfridsson. Influenser som utvecklats, och nu går Lasse ”all in” på countryn genom att även den här gången använda en studio i genrens Mecka, Nashville. Titeln är då också passande ”Back In Nashville”.

14 låtar – någon nyskriven mixas med välkända countryhits, men här finns även en nytolkning av LS-hiten ”Det regnar och regnar”. Vilket version som är bäst är upp till lyssnaren att avgöra, själv har jag min favorit …

På plattan medverkar även sonen Emil och barnbarnet Ängla i varsin duett och i synnerhet ”På samma scen ” med Ängla satte sig hos mig. Även tredje duetten där Trenna Barnes sjunger, ”Loving her was easier”, gör avtryck i min hårddisk.

För det nyskrivna står bland annat Dan Hylander (”Hemåt i natten”) och Michael Saxell (”Du gör mig bättre”) och där jag fastnade mest för Saxells finstämda bidrag.

Som helhet är ”Back In Nashville” ytterligare ett kliv framåt för Lasse på hans ”country road”. Framöver vill jag gärna höra mer samarbete med Ängla och Emil, och då vägen är lång lär där finnas gott om mil att fixa detta.

Dansband/country

Lasse Sigfridsson

Titel: ”Back In Nashville”

Skivbolag: All Time Music