Liamoo går till final i Melodifestivalen

Tv Artikeln publicerades
Storfavoriten Liamoo framför sitt bidrag
Foto: Claudio Bresciani/TT
Storfavoriten Liamoo framför sitt bidrag "Last Breath".

Hela Melodifestivalens storfavorit Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen höll för trycket och tog sig direkt vidare till finalen på hemmaplan i Göteborg. Med sig till Friends arena den 10 mars tar han Samir och Viktor. Till Andra chansen i Kristianstad knep såväl Mimi Werner som Margaret var sin plats.

Liamoos bidrag “Last Breath” har varit en storfavorit att vinna inte bara sin deltävling utan även hela Melodifestivalen 2018.

Efter det första genrepet på fredagen placerade sig göteborgaren på en andra plats i Melodifestivalklubbens publikmätningar. Liamoo har tidigare sagt att han uppskattar att folk tror på honom men också att han inte vill ta något för givet. Nu kan han i alla fall räkna med att stå på scen under finalen.

Samir & Viktor framför sitt bidrag
Foto: Claudio Bresciani/TT
Samir & Viktor framför sitt bidrag "Shuffla".

Även Samir och Viktor tog sig vidare till final i Melodifestivalens andra deltävling med låten “Shuffla”. På scen hade de med sig youtubern och dj:n Anis Don Demina och i slutet av numret dök den 12-åriga sociala medier-profilen Theoz upp på skärmen och dansade shuffle.

– Vi gör ju det vi gör bäst liksom. Vi älskar sociala medier och håller på med det allihopa och därför känner vi att det här är ett bra tillfälle att få hela svenska folket att gå ut och ha kul och shuffla, sa Viktor till TT i veckan.

Margaret med sin låt
Foto: Claudio Bresciani/TT
Margaret med sin låt "In My Cabana".

Artisten Margaret spolade den glittriga toaletten och tog en plats i Andra chansen efter lördagens deltävling med låten “In My Cabana”. Margaret är en av två utländska artister i årets Melodifestival. Hon kommer från Polen men hade en hit i Sverige 2016 med “Cool Me Down”.

Flera artister har ändrat sina nummer i sista stund, däribland Margaret som tog bort glittertoaletten och även testade flera olika outfits. Hon har varit mycket nervös inför sitt uppträdande, men när rösterna var räknade blev det klart att hon kammat hem en plats till Andra chansen i Kristianstad 3 mars.

Mimi Werner med låten
Foto: Claudio Bresciani/TT
Mimi Werner med låten "Songburning".

Mimi Werner tog sig direkt till Andra chansen med sitt bidrag “Songburning” som innehöll såväl eldregn som dansare med trummor. Förutom Mimi själv så står bland annat hennes pappa, Göran Werner, och Miss Li som upphovsmän.

Mimi Werner deltog i Melodifestivalen första gången 2016 och även då i Scandinavium. Under veckan har hon beskrivit arenan med en känsla av “att komma hem”. På lördagen gick det ännu bättre än sist för artisten som fick en plats till Andra chansen den 3 mars.

Kvällens deltävling i Göteborg inleddes med David Lindgren hängandes upp och ner på en strippstång sjungandes “Staying Alive” tillsammans med flera dansare. Det krävande poledancing numret klarade programledaren galant, trots att han drabbats av magsjuka tidigare i veckan.

I mellanakten tolkade Petra Marklund Lill-Babs “Tuff brud i lyxförpackning” på temat svenska schlagerklassiker tillsammans med fem ballerinor.

Anna Book var tillbaka med ännu en “reklamfilm” denna vecka om en mixer för att göra konfetti. Även en parodi på Veckans brott där Leif GW Persson skymtade förbi stod för pausunderhållningen i programmet.

Fredrik “Fab Freddie” Svensson har blivit varm rollen som sidekick till programledaren David Lindgren och bidrog med glitter, tillbakablickar och ännu mer glitter.

Melodifestivalen

Andra deltävlingen – placeringarna

Finalen:

Samir & Viktor: "Shuffla"

Liamoo: "Last Breath"

Andra chansen:

Mimi Werner: "Songburning"

Margaret: "In My Cabana"

Femte plats:

Ida Redig: "Allting som vi sa"

Sjätte plats:

Stiko Per Larsson: "Titta vi flyger"

Sjunde plats:

Jonas Gardell: "Det finns en väg"

Visa mer...