Lite av varje är också okej

Nöje Artikeln publicerades
Vi får mer av senare års poppiga och välpolerade Laleh.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Vi får mer av senare års poppiga och välpolerade Laleh.

Saknas: Några fler berättelser, några klubbrefränger. Men helheten hos Laleh känns alltid okej.

Lalehs tid i Los Angeles-solen märks av. På nya skivan får vi mer av senare års poppiga och välpolerade Laleh. Med allmängiltiga texter på engelska om kärlek och att göra sin egen grej, som i superhittiga "Make me smile" och M.I.A.-studsiga "Knock knock".

Samtidigt får vi vår beskärda del av personliga Laleh på svenska, som i fina barndomsskildringarna “Svenska 2” och "Vänta".

Laleh skulle nog kunna blanda arenahouse med hambo och ändå få det att funka och låta precis som Laleh. Hennes karakteristiska röst och känsla för omedelbara melodier har alltid fått hennes genrebyten att hänga ihop till en helhet.

Men samtidigt känns det ändå lite splittrat. Man vill ha fler berättelser från gamla skogs-Laleh. Eller kanske några fler feta klubbrefränger från LA-Laleh. Men lite av varje är helt okej det också.

Pop

Laleh

Titel: "Vänta"

Skivbolag: Warner

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.