Mycket skånskt vid Immeln

Nöje Artikeln publicerades

Idag är det dags igen att ta plats vid sjön Immelns strandkant. För 33:e året i rad drar familjefesten igång. Sydländska toner från Stockholm blandat med mycket skånskt som sångerskan Nilla Nielsen som med glädje tar sig tillbaka till sina barndomstrakter.

Göinges skogar lockar den skånska artisten Nilla Nielsen från Helsingborg. För henne ska det bli extra roligt att uppträda i dag. Nilla Nielsen tillbringade stora delar av sin uppväxt i Göinge där hennes mamma har sina rötter.

– Min mamma är från Sibbhult och jag har alltid tillbringat mina somrar, jular och helger hemma hos mormor och morfar. Det ska verkligen bli jätteroligt att få komma tillbaka till mina barndomstrakter.

Nilla Nielsen pratar väl om Göingetrakten, minnena från barndomen är många. Familjen var musikalisk och det var alltid sång och musik i hemmet.

  – Hemma hos mormor och morfar fanns det många instrument, mormor spelade cittra och orgel, morfar spelade mandolin och munspel. Min pappa var musiker och mamma sjöng jämt och ständigt, säger hon.

  Det kanske är därför som musiken kommer så lätt till henne. Musiken har funnits där för henne sen barnsben och låtarna, säger hon, finns där och väntar på att få komma ut.

  – Det bara måste ut helt enkelt, jag måste skriva musik. Jag vill ge energi till andra genom min musik.

  I juli släppte Nilla sitt femte album, "Så Nära". Det första på svenska.

  – Jag gillar att skriva på både svenska och engelska. Svenskan är ett så vackert språk och jag kände nu, efter flera album på engelska, att det var dags. Det kändes så naturligt att skriva låtarna till det albumet.

  Låttexterna är ofta kryddade med ett rättvisetänk. Välgörenhet ligger henne varmt om hjärtat och hon har flera gånger uppträtt i samband med välgörenhetsinsamlingar.

  – Jag tänker ofta på hur världen ser ut och jag önskar alltid att jag kunde göra mer, säger hon.

  Med sig till Immeln har hon sitt tremannaband från Helsingborg och besökarna kommer att få lyssna på låtar från den senaste plattan.