Njutbar mastodont

Nöje Artikeln publicerades
Underworld.
Foto: Pressbild
Underworld.

Man måste kanske vara lite galen för att ro i land ett projekt av det här slaget. Och ha en extremt stark tilltro till lyssnaren.

För vem orkar ta sig igenom 50 spår med en lyssningstid på sammanlagt sex timmar och fyrtiotvå minuter?

Det märkliga är att Underworlds mastodontprojekt "Drift songs" är njutbart nästan hela vägen igenom. De brittiska 60-plussarna Karl Hyde och Rick Smith har lyckats förvånansvärt väl med att variera och orkestrera de låtar (plus filmer) som under ett års tid har lagts ut varje torsdag på Underworlds egen plattform.

Impulsen att omedelbart dissa "Drift series 1" för att syftet med att göra "motsatsen till det normala och vanliga" låter så fnissigt pretentiöst är naturlig, men kommer på skam. Häftigast av allt är spännvidden, att bandet lyckats med att både skapa finstämda låtar som "Toluca stars" och galet dansvänliga spår som "Star".

Och man behöver ju inte heller ta sig igenom hela alltet i ett sträck. För de lite mer otåliga lyssnarna finns en kortare version, med tio utvalda låtar. Fast då missar man tyvärr "Toluca stars".

Electronica

Underworld

Titel: "Drift series 1"

Skivbolag: Underworldlive.com/Caroline International

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.