Nöje: "Eagles" får en till säsong

Tv Artikeln publicerades
Adrian Öjvindsson.
Foto: Tommy Svensson
Adrian Öjvindsson.

Det blir en ny säsong av "Eagles". Ungdomssatsningen – med Adrian Öjvindsson från Kristianstad i en av huvudrollerna – som började sändas så sent som i mars i år har lyckats med uppsåtet att nå målgruppen 15–24-åringar på SVT Play. Därför har SVT bestämt sig för att satsa på en ny omgång.

"Eagles" skildrar fyra ungdomars liv i Oskarshamn. Småstadsidyllen står kuliss för relationsdramer och vänskap, varvat med stenhård satsning på ishockey.

Inspelningarna av den nya säsongen börjar i höst, uppger SVT i ett pressmeddelande. "Eagles" är den första av flera serier i SVT om unga, som skapas tillsammans med unga. Inför arbetet med serien har man gjort intervjuer, undersökt och testat – på ungefär samma sätt som inför den norska succéserien "Skam".

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.