Ny pop med svärta men storhitsen uteblir

Nöje Artikeln publicerades
Tove Lo
Foto: Jack Plunkett
Tove Lo

Tove Lo har blivit glad – det är i alla fall vad som har påståtts i intervjuer inför att Sveriges pophopp på andra sidan Atlanten släpper ny platta. Men “Sunshine kitty” är trots allt långt ifrån en solskenshistoria. När Tove Lo inte hjälper vänner i kärlekstrubbel på hitspåret “Glad he’s gone” hamnar hon själv i skiten. Antingen är det en tjej som står för kärlekskrossen i “Bad as the boys”, eller ja, någon annan på något annat spår.

Däremot blir det inga “high all the time”-låtar, både i den bemärkelsen att destruktiviteten har blivit mindre tydlig och att inget spår kommer att nå toppen på Billboardlistan likt “Habits” gjorde 2014.

Att bedöma någons psykiska hälsa baserat på ett album är varken rekommenderat eller relevant, extra dumt om ens enda kunskaper är baserade på en kandidatexamen i hobbypsykologi vid livets hårda skola. Men kontentan är att solskenspopen uteblir, även om det finns några glada melodislingor här och där i klubbig variant. Tolka mig rätt, det är bra att det finns svärta kvar.

Som en annan svensk sad girl, Little Jinder, föredömligt sade i SVT-serien “Helt lyriskt”: “Jag lovar att aldrig vara en positiv artist, det är ju äckligt”.

Pop

Tove Lo

Titel: ”Sunshine kitty”

Skivbolag: Universal Music

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.