Nytt namn klart för Torsjö Live

Nöje Artikeln publicerades
Turnén ”Länge leve Sven-Ingvars!” gör ett stopp på Torsjö Live den 29:e juni.
Foto: Christine Olsson/TT
Turnén ”Länge leve Sven-Ingvars!” gör ett stopp på Torsjö Live den 29:e juni.

"Så mycket bättre”-säsongen 2017 avslutades med den finstämda hyllningen när Oscar Magnusson sjöng duett tillsammans med sin bortgångne far, Sven-Erik. I sommar förvaltas arvet med turnén ”Länge leve Sven-Ingvars” och Torsjö Live blir en av spelplatserna.

Torsjö Live, musikfestivalen några kilometer väster om Tyringe, fortsätter att fylla på med artister. Den senaste veckan har arrangörerna presenterat – i tur och ordning – Wilmer X, Linnea Henriksson & Shirin. Och på torsdagsförmiddagen adderades Sven-Ingvars till spellistan.

Det är ett stycke svensk populär- och dansmusikhistoria som ger sig ut på vägarna. Sven-Ingvars, som bildades i Grums 1956, har levererat långt mycket mer än ”Fröken Fräken” och ”Säg inte nej, säg kanske”, och när grundaren/frontmannen Sven-Erik Magnusson gick ur tiden förra våren samlades bandet, med Magnussons son Oscar, kring tanken på att musiken ska leva vidare.

Oscar Magnusson.
Foto: Christine Olsson/TT
Oscar Magnusson.

Oscar Magnusson fick stå i centrum när minnet av hans far hyllades i säsongsfinalen av TV4-succén ”Så mycket bättre”, och i sommar turnerar bandet på nytt – med Oscar Magnusson vid mikrofonen, och med Torsjö Live som en av spelplatserna.

I ett pressmeddelande säger Oscar Magnusson: ”Jag varken kan eller vill fylla pappas skor, men jag kan försöka följa hans steg”.

Av totalt femton akter på Torsjö Live, 29-30 juni, har arrangörerna hittills presenterat: Wilmer X, Dire Straits Experience, Sven-Ingvars, Bo Kaspers Orkester, Sarah Klang, Uno Svenningsson, Peace Conspiracy, Linnea Henriksson och Shirin.