Rappt, tydligt, kul

Nöje Artikeln publicerades
Tigerbukten.
Foto: Carl Ander
Tigerbukten.

När en av Tigerbuktens medlemmar gick bort för lade bandet ned och tystnade, eftersom tragedin blev för övermäktig. Att spela i ett band kändes för futtigt, men några år senare kom Tigerbukten tillbaka och upptäckte att musiken kunde vara ett sätt att avhjälpa sorgen.

Och om kreativitet föds ur sorg är Tigerbukten ett praktexempel på det. "Gåvor", inspelad med hjälp av Kristian Anttila, är en fulländad punkpop-uppvisning med ena foten mitt i livet och den andra i punkens aldrig sinande energi.

Skivan ekar ibland av Mattias Alkberg (i "Ett stort liv" och "Tiden är lös" i synnerhet), ibland av Parken, ibland av en svag doft av Lustans Lakejer ("Under pressen"). Men framförallt doftar det Tigerbukten och det är en snabb, rapp, tydlig, effektfull, kul och samtidigt engagerande parfym.

Pop/punk

Tigerbukten

Titel: "Gåvor"

Skivbolag: Gaphals

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.