Sanna Nielsen: ”Det kan bli så att jag börjar gråta”

Tv Artikeln publicerades
Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare för ”Allsång på Skansen”.
Foto: Erik Simander/TT
Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Sanna Nielsen har länge hoppats på att få se idolen Sissel Kyrkjebø som allsångsgäst. När önskan nu slår in känner hon sig "starstruck". Men om framtiden i "Allsång på Skansen" är programledaren hemlighetsfull.

Sommarens sista "Allsång på Skansen" närmar sig och folkkära Bromöllaartisten Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare.

– Man får nypa sig i armen varje vecka. Det är något speciellt med den här traditionen och det går rakt in i hjärtat på mig vilket engagemang som både publiken på plats och alla våra tittare har, säger Sanna Nielsen.

Artisterna som ska knyta ihop årets allsångssäck är popduon Norlie & KKV, den norska sångerskan Sissel Kyrkjebø, danska världssuccén Lukas Graham och duon Gammal.

 

Sissel Kyrkjebø är extra speciell för allsångsledaren. Den första lp-skivan som Sanna Nielsen fick som barn var med Sissel Kyrkjebø och ända sedan hon såg artisten sjunga vid OS i Lillehammer 1994 har hon varit en beundrare.

– Hon har varit på min önskelista varje år sedan jag började med programmet. Jag pratade med Sissel häromdagen faktiskt och då tårades mina ögon. Jag blir lite "starstruck" och det kan bli så att jag börjar gråta på scenen, för jag tycker att hon är så bra, säger Sanna Nielsen.

"Allsång på Skansen" fyller 40 år och har i sommar gästats av artister som John Lundvik, Carola och Miriam Bryant. Ett av alla minnen som Sanna Nielsen bär med sig med värme är hyllningen av Lasse Berghagen.

– Det är så klart något som har gått in i hjärtat på många och så även oss, att han blev så glad över det.

 

När tisdagens allsång tonat ut får hon en efterlängtad semester. Hon ser fram emot lite ledig tid med familjen och att i höst få åka ut på den egna turnén "Mitt Sanna jag".

Men först måste Sanna Nielsen ta ställning till det som många nu undrar: Blir det ett femte år som allsångsledare?

– Det får ni vänta på att få höra, säger hon.

Blir det som förra året, ett besked i direktsändning?

– Kanske, man vet aldrig. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska lägga upp det än. Vi har haft en diskussion jag och SVT.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

Hyllningen av Lasse Berghagen är ett av Sanna Nielsens bästa minnen från allsångssommaren.
Foto: Erik Simander/TT
Hyllningen av Lasse Berghagen är ett av Sanna Nielsens bästa minnen från allsångssommaren.

Fakta

Sanna Nielsen

Sanna Viktoria Nielsen är född 27 november 1984 i Edenryd i Bromölla kommun.

Hennes musikaliska bana tog sin början när hon redan som sjuåring deltog i olika talangjakter. Som elvaåring fick hon sitt stora genombrott med låten "Till en fågel" som blev etta på Svensktoppen.

Har tävlat i Melodifestivalen sju gånger, hennes första medverkan var 2001 med låten "I går, i dag". Senast hon ställde upp, 2014, vann hon med låten "Undo" och kom sedan på en tredje plats i Eurovision Song Contest.

Debuterade som programledare i Melodifestivalen 2015. Sedan 2016 leder hon "Allsång på Skansen".

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.