Sigfridsson jamar hos konkurrent

Nöje Artikeln publicerades

Artisten och musikalproducenten Emil Sigfridsson har fått en av rollerna i musikalen ”Cats” som sätts upp på Kristianstads teater. Därmed kommer han att jobba åt sin konkurrent Underhållningspatrullen i höst.

– Jag blev helt paff när producenten Åsa Jensen ringde och erbjöd mig rollen som den sexiga rock’n’roll-katten Rum Tum Tugger, säger Emil Sigfridsson.

Han valde att tacka ja. Glad över chansen att helt kunna fokusera på att stå på scen utan att samtidigt ha producentrollen.

– Det är första gången jag har erbjudits en roll på riktigt och det är kul.

Nu ser han en möjlighet att utvecklas som musikalartist och tackar för förtroendet.

– Småkatterna skriker av förtjusning åt Rum Tum Tugger så det här lär bli lite av en egoboost, säger han.

Själv producerar Emil Sigfridsson musikaler i egna bolaget Kronan Kristianstad AB, som just nu kör ”Sound of music” på teatern.

Underhållningspatrullensregissör och koreograf Ola Hörling medger att de är konkurrenter men att de har lyckats komplettera varandra.

– Vi drar nytta av varandra.

Är publiken nöjd vid ett musikal- besök får de oftast mersmak och vill även gå och se den andres produktion som kommer därnäst, menar han.

– Det är så mycket bevakning av konkurrenter i den här branschen som det är ändå, därför är det skönt att för en gångs skull kunna vara kompisar och jobba ihop, säger Ola Hörling.

Valet av Emil Sigfridssontill en av rollerna går i linje med att Underhållningspatrullen ser sig som en Kristianstadsbaserad förening.

– Han är en Kristianstadsprofil och när vi nu hade en rollkaraktär som passade honom och hans röst passade vi på att engagera honom, säger han.

Likaså får 18-åriga Åhussångerskan Erika Hansson äran att sjunga musikalens mest kända melodi ”Memory” i rollen som den ålderstigna katten Grizabella.

– Jag tänkte att Åsa måste ha skrivit fel rollnamn i sitt mejl till mig. Det var helt oväntat att i min ålder få erbjudandet att spela den karaktären som är tänkt som en äldre och tärd katt, säger hon.

Ola Hörling förklararatt bara kattsminket kommer att göra att de medverkandes utseende förändras, så deras ålder kommer inte riktigt att framträda.

– Det viktigaste för oss var att ha någon i rollen som sjunger bra och som berör. Enligt mig har Erika kanske Kristianstads snyggaste sångröst, säger Ola Hörling.

I rollen som Jennyanydots syns Sandra Redlaff som vuxit upp i Kristianstad och nu går Teaterhögskolan i Malmö.

– Efter succén med ”Grease” där den totala publiksiffran landade på drygt 10 000 åhörare kan vi göra en lite mer påkostad produktion än tidigare när det gäller till exempel kostym och sceno- grafi, säger producent Åsa Jensen.

Hon medger att det är svårt att låta bli att tänka på vad de nu har att leva upp till.

– Men det tror jag absolut att vi kan.