Agnes. Bild: Scanpix

Publicerad 13 oktober 2006 11.12 Uppdaterad 30 juni 2010 8.20
Större eller mindre text

Agnes: Stronger

POP

Agnes

Stronger

(Sony/BMG)Titeln är på inget sätt missvisande. Agnes är starkare. I stället för ett snabbköpsinspelat debutalbum direkt efter Idol-vinsten, har sångerska och låtskrivare nu fått tid på sig att arbeta igenom materialet, forma musiken efter sången och inte tvärtom.

Agnes röstresurser har blivit mer distinkta, liksom låtarna som med rappa talfraseringar å ena sidan ("Top of the world") och stötiga baspianogångar ("I believe in you") å den andra, placerar henne allt närmare den moderna r'n'b- och lekplatsen för artister som Amerie, Christina Milian och Rihanna. En moderna känsla som bryts med svulstiga Whitney Houston-ballader. En udda kombination och ett wild card som ändå tar tillvara på en sångstil som legat i träda ett tag.

Mellan raderna uppenbara sig stundtals en svindlande tanke. Hade Agnes vunnit "Idol" i USA, så hade hon varit den nya Kelly Clarkson vid det här laget. Med svenska resurser framstå hon fortfarande som en oerfaren rookie – i rätta händer kommer det bara ta lite längre tid.

Lisa Appelqvist
Mest läst på Skivrecensioner
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu